ΕΚΤ

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην ευρωζώνη

Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα αναμένεται να αφήσει σήμερα τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ ενώ χθες ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ επίτροπος Χοακίν Αλμούνια χαιρέτισε την ισχύ του ευρώ! « Το νόμισμα λειτούργησε ως αποτελεσματική ασπίδα για τη ζώνη του ευρώ, αποτρέποντας την επιδείνωση της κρίσης » είπε χαρακτηριστικά ο ισπανός επίτροπος. Και πρόσθεσε ότι « τώρα απαιτείται ο καλύτερος συντονισμός των εθνικών πολιτικών για να επιτευχθεί η ταχύτερη έξοδος από την κρίση ».

Αμετάβλητα  τα επιτόκια  στην ευρωζώνη | tovima.gr

Αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα αναμένεται να αφήσει σήμερα τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ ενώ χθες ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ επίτροπος Χοακίν Αλμούνια χαιρέτισε την ισχύ του ευρώ!

« Το νόμισμα λειτούργησε ως αποτελεσματική ασπίδα για τη ζώνη του ευρώ, αποτρέποντας την επιδείνωση της κρίσης » είπε χαρακτηριστικά ο ισπανός επίτροπος. Και πρόσθεσε ότι « τώρα απαιτείται ο καλύτερος συντονισμός των εθνικών πολιτικών για να επιτευχθεί η ταχύτερη έξοδος από την κρίση ».

Η βαθιά ύφεση που έπληξε την ευρωπαϊκή οικονομία τον τελευταίο χρόνο και οδήγησε 20 από τις 27 χώρες σε επιτήρηση για τα υπερβολικά ελλείμματα φθάνει στο τέλος της.

Χθες οι επίσημες στατιστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους η οικονομία της ευρωζώνης έπαψε να συρρικνώνεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% ενώ τα δύο προσεχή τρίμηνα θα αυξάνεται με ρυθμό 0,2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk