Μετά από αίτημα της Λιβύης

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με πιθανή έκτακτη σύνοδο για τη Γάζα

Την Τετάρτη συναντώνται τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα της Λιβύης για έκτακτη σύνοδο στην οποία θα συζητηθεί έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που κατηγορεί τόσο το Ισραήλ, όσο και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για εγκλήματα κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Γάζα.

Σήμερα, Τετάρτη θα συναντηθούν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα της Λιβύης για έκτακτη σύνοδο προκειμένου να συζητηθεί έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που κατηγορεί τόσο το Ισραήλ, όσο και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για εγκλήματα κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Γάζα.

Ο πρεσβευτής του Βιετνάμ, Λε Λουούνγκ Μινχ δήλωσε στο Associated Press ότι συμφώνησε την Τρίτη για τις κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις.

Οι παλαιστίνιοι ανώτατοι υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασαν στο σύνολό τους τη στήριξη της κίνησης της Λιβύης.

Ωστόσο, η παλαιστινιακή αρχή κάτω από την αμερικανική πίεση απέσυρε την στήριξη στο ψήφισμα του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το θέμα.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών τον προηγούμενο μήνα ισχυριζόταν ότι Ισραήλ και παλαιστινιακές στρατιωτικές ομάδες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και πιθανών εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk