Συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ σήμερα στην Κύπρο

Συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ σήμερα στην Κύπρο | tovima.gr

Νέα συνάντηση, την τρίτη στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου των απευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, πραγματοποιούν σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Στη συνάντηση, που άρχισε στις 10:00 το πρωί, ύστερα από ανάπαυλα τριών εβδομάδων, λόγω της απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επισκέψεις στη Νέα Υόρκη και την Κούβα, αναμένεται ότι θα συνεχισθεί η συζήτηση επί του κεφαλαίου της Διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών.
Εάν υπάρξει χρόνος, είναι δυνατό να αρχίσει επίσης η συζήτηση για το Περιουσιακό και να γίνει ανασκόπηση των πεπραγμένων του δευτέρου γύρου, υπό το πρίσμα του έργου που παρήγαγαν στη διάρκεια της ανάπαυλας οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, κ.κ. Ιακώβου και Ναμί.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δήλωση του ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 θα μπορούσε να υπάρξει μονογραφή εγγράφου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι στόχος είναι να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή, συνολική λύση στο κυπριακό, και όχι ενδιάμεση λύση ή ενδιάμεση κατάσταση.
Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι πριν από τα δημοψηφίσματα θα πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία η οποία θα τεθεί ενώπιον του λαού.
«Έχουμε την πεποίθηση ότι αν υπάρξει αφοσίωση στη συμφωνημένη βάση λύσης και αν οι δύο πλευρές καταθέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις που καθοδηγούνται από τα ψηφίσματα και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούμε να φθάσουμε σύντομα σε λύση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει πολύ παραγωγική και εποικοδομητική στάση στην προσπάθεια να
φθάσουμε σε λύση το συντομότερο δυνατό», βεβαίωσε ο κ. Στεφάνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος