ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Δεν θέλουν τον τεχνητό παρθενικό υμένα

Αιγύπτιοι βουλευτές ζήτησαν να απαγορευτούν οι εισαγωγές από την Κίνα του λεγόμενου «τεχνητού παρθενικού υμένα». Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι θα πρέπει να εξορίζονται από την Αίγυπτο όσοι τον εισάγουν και όποιες τον χρησιμοποιούν για να «εξαπατούν». Η είδηση ότι με μόλις 20 ευρώ η κατασκευάστρια Gigimo αναλαμβάνει να παραδώσει τον τεχνητό υμένα σε οποιαδήποτε αραβική χώρα έχει προκαλέσει σάλο στην Αίγυπτο, όπου το προγαμιαίο σεξ είναι ταμπού. Τα σύγχρονα ήθη συγκρούονται …

Δεν θέλουν τον τεχνητό παρθενικό υμένα | tovima.gr

ΚΑΪΡΟ Αιγύπτιοι βουλευτές ζήτησαν να απαγορευτούν οι εισαγωγές από την Κίνα του λεγόμενου «τεχνητού παρθενικού υμένα». Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι θα πρέπει να εξορίζονται από την Αίγυπτο όσοι τον εισάγουν και όποιες τον χρησιμοποιούν για να «εξαπατούν».

Η είδηση ότι με μόλις 20 ευρώ η κατασκευάστρια Gigimo αναλαμβάνει να παραδώσει τον τεχνητό υμένα σε οποιαδήποτε αραβική χώρα έχει προκαλέσει σάλο στην Αίγυπτο, όπου το προγαμιαίο σεξ είναι ταμπού. Τα σύγχρονα ήθη συγκρούονται για άλλη μία φορά με τη συντηρητική παράδοση, με αφορμή το κινεζικό προϊόν, που τοποθετείται στον γυναικείο κόλπο και κατά την επαφή εκχύει ένα κόκκινο υγρό που μοιάζει με αίμα. Πολλοί άνδρες φοβούνται ότι με τη βοήθεια αυτού του τεχνάσματος οι γυναίκες θα ενδίδουν με μεγαλύτερη ευκολία στον πειρασμό της σεξουαλικής επαφής προ του γάμου. Αντιθέτως, οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών καταγγέλλουν ότι η Αίγυπτος κάνει τα στραβά μάτια στις «αταξίες» των ανδρών πριν από τον γάμο, ενώ οι κοπέλες αντιμετωπίζουν σκληρές τιμωρίες και ατίμωση.

Πολλές αναγκάζονται να καταφύγουν στην παρθενορραφή, μια παράνομη ιατρική επέμβαση που κοστίζει εκατοντάδες δολάρια- ποσό απαγορευτικό για τις φτωχές Αιγύπτιες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk