Μετεκλογικός φάκελος της ΕΥΠ για την υπόθεση της Siemens

Φάκελο με επιβαρυντικά στοιχεία για εμπλοκή δύο υψηλόβαθμων πρώην στελεχών των μυστικών υπηρεσιών στο σκάνδαλο Siemens και στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας C4Ι απέστειλε χθες αιφνιδιαστικά, μία ημέρα μετά τις εκλογές, η ΕΥΠ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ι. Σακελλάκο. Εντυπωσιακό είναι το ότι τα στοιχεία αυτά φέρεται να είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ από το 2004, και είχε μάλιστα διεξαχθεί μυστική έρευνα από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ.

Μετεκλογικός φάκελος της ΕΥΠ για την υπόθεση της Siemens | tovima.gr

Φάκελο με επιβαρυντικά στοιχεία για εμπλοκή δύο υψηλόβαθμων πρώην στελεχών των μυστικών υπηρεσιών στο σκάνδαλο Siemens και στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας C4Ι απέστειλε χθες αιφνιδιαστικά, μία ημέρα μετά τις εκλογές, η ΕΥΠ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ι. Σακελλάκο.

Εντυπωσιακό είναι το ότι τα στοιχεία αυτά φέρεται να είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ από το 2004, και είχε μάλιστα διεξαχθεί μυστική έρευνα από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ι.Κοραντή . Επίσης είχε ενημερωθεί σχετικά και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκης. Η διενέργεια αυτής της έρευνας και τα αποτελέσματά της δεν είχαν δημοσιοποιηθεί, αλλά ούτε φαίνεται να είχαν ενημερωθεί δικαστικές ή άλλες αρχές. Μάλιστα δεν φαίνεται να υπήρξε καμία ενημέρωση των αρμοδίων δικαστικών που ασχολούνταν επί σειρά ετών είτε με την υπόθεση της Siemens είτε με την υπόθεση των υποκλοπών, αφού είχαν αναφερθεί συσχετισμοί με την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2004, έπειτα από επιστολή που απέστειλε επωνύμως κάποιος πολίτης και ο οποίος κατήγγειλε ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ- ο ένας είναι στρατιωτικός και ο άλλος ανήκε στο πολιτικό προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών- είχαν προσωπική γνωριμία με εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το C4Ι, αλλά και χρηματίστηκαν για να γνωμοδοτήσουν θετικά υπέρ μιας εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της μυστικής έρευνας, το 2004, διαπιστώθηκε ότι τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων- έχουν και οι δύο αποχωρήσει από την ΕΥΠ- είχαν σειρά εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων με στελέχη της εταιρείας. Ωστόσο τα στοιχεία της έρευνας μπήκαν στο συρτάρι. Στις 27 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, εστάλη νέα επιστολή για την υπόθεση αυτή. Ετσι λοιπόν, χθες, ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Παπαγγελόπουλος και ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Π. Πούλιος απέστειλαν τον σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στον φάκελο περιλαμβάνεται η νέα επιστολή, αλλά και στοιχεία της προγενέστερης έρευνας του 2004.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk