Ζυμώσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ευ. Μεϊμαράκη

Τη «φωνή και τη συνείδηση της παράταξης», τον «κομματικό» κ. Ευ. Μεϊμαράκη , που συγκεντρώνει πολλά «ενωτικά χαρακτηριστικά», υποστηρίζει σημαντικό τμήμα της οργανωμένης βάσης της ΝΔ, που κατέχει θεσμικό ρόλο, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον συνδικαλισμό, αλλά και θέσεις ευθύνης στο κόμμα (πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών). Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ξεκίνησε από χθες νωρίς το μεσημέρι από έμπειρα κομματικά στελέχη διαδικασία συλλογής υπογραφών (ως αργά το βράδυ είχαν ξεπεράσει τις 80) για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του κ.

Ζυμώσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ευ. Μεϊμαράκη | tovima.gr

Τη «φωνή και τη συνείδηση της παράταξης», τον «κομματικό» κ. Ευ. Μεϊμαράκη , που συγκεντρώνει πολλά «ενωτικά χαρακτηριστικά», υποστηρίζει σημαντικό τμήμα της οργανωμένης βάσης της ΝΔ, που κατέχει θεσμικό ρόλο, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον συνδικαλισμό, αλλά και θέσεις ευθύνης στο κόμμα (πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών). Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ξεκίνησε από χθες νωρίς το μεσημέρι από έμπειρα κομματικά στελέχη διαδικασία συλλογής υπογραφών (ως αργά το βράδυ είχαν ξεπεράσει τις 80) για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να κατοχυρωθεί ως ένας από τους κεντρικούς ηγετικούς παράγοντες της ΝΔ, ως πόλος συσπείρωσης όσων επιθυμούν αλλαγές στη φυσιογνωμία του κόμματος και ως ο εμψυχωτής της ηττοπαθούς κομματικής βάσης.

Ο ίδιος δεν δείχνει σπουδή, αλλά έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι όλες οι κινήσεις του θα έχουν στόχο την ενίσχυση της παράταξης και σε κάθε περίπτωση θα μιλήσει δημόσια μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όταν θα είναι εντελώς απελευθερωμένος. Ωστόσο κομματικά στελέχη που τον υποστηρίζουν και έχουν πολυετή πολιτική και προσωπική σχέση μαζί του κινούνται παρασκηνιακά για να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του. Θεωρούν ότι πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση της ηγεσίας με τη βάση, να υπάρξει ανασυγκρότηση της πολιτικής επιρροής της ΝΔ και να αναπτυχθεί μια εντατική δραστηριότητα, μετά το ξεπέρασμα του σοκ της ιστορικής ήττας, στο πεδίο της πολιτικής.

Ο κ. Μεϊμαράκης- ο οποίος θεωρείται «φυσικός σύμμαχος» από πολλούς επίδοξους διαδόχουςαποφεύγει επιμελώς αυτές τις ημέρες να εκδηλώνει τις προσωπικές προθέσεις του, εν τούτοις στενοί πολιτικοί φίλοι του επιμένουν ότι πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρον τους οργανωτικούς συσχετισμούς, αλλά η συλλογή υπογραφών δεν σημαίνει αυτόματα και οριστική απόφαση για συμμετοχή του στη διαδικασία ανάδειξης της νέας ηγεσίας. Ο ίδιος επιδιώκει ευρύτερο ρόλο στο εσωκομματικό σύστημα της ΝΔ και επιθυμεί να ανακατέψει την κομματική τράπουλα, αφού υποστηρίζει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα στις διεργασίες που γίνονται για τη «μετακαραμανλική εποχή».

Εξάλλου ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές, ειδικά μετά τις εκλογές, ότι δεν έχει στρατηγική συμμαχία με κανέναν από τους δελφίνους και κινείται αυτόνομα. Γι΄ αυτό φρόντισε τους τελευταίους μήνες να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο μέλλον από το να είναι απλώς ένα κορυφαίο στέλεχος και πολλοί είχαν προβλέψει ότι θα μπει στο κάδρο των δελφίνων. Στενοί πολιτικοί φίλοι του σημειώνουν ότι η κομματική διαδρομή του και κυρίως η άμεση επαφή του με την εκλογική βάση της ΝΔ τού δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ενώ άλλοι «ουδέτεροι» κομματικοί παράγοντες έλεγαν ότι οι όποιες αποφάσεις του μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου δελφίνου.

Ορισμένα στελέχη δεν παραλείπουν την αναφορά στο προσωπικό πολιτικό παιχνίδι του κ. Μεϊμαράκη. Ποιο είναι αυτό; Ή ο ίδιος θα συνασπιστεί με κάποιον από τους δελφίνους και θα γίνει ο χρήσιμος και απαραίτητος σύμμαχος, ώστε να είναι αυτόματα το «Νο 2» την επόμενη ημέρα στη ΝΔ, ή θα επιλέξει να παίξει για τον εαυτό του. Εκφραστής ενός αυστηρά κομματικού συστήματος, έχει με το μέρος του ένα καλά οργανωμένο σύστημα που βρίσκεται στη Ρηγίλλης, αλλά και σε καίριες θέσεις σε πολλά κομματικά πόστα, από την περίοδο που ήταν Γραμματέας της ΝΔ.

Ως αργά χθες το βράδυ πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα προκειμένου να υποστηριχθεί η συγκεκριμένη υποψηφιότητα και ενδεικτικό είναι ότι πολλοί δήμαρχοι είναι ιδιαίτερα θετικοί, ενώ υπέρ του κ. Μεϊμαράκη τάσσονται και πολλοί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Στις σχετικές διεργασίες πρωτοστατούν οι στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, κκ. Σ. Κορομάντζος, Π. Καλλίρης και Κυρ. Λινάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική