ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

«Προτεραιότητα η οικονομία»

Επιφυλακτικοί μεν αλλά όχι απαραιτήτως αρνητικοί όσον αφορά την ανακοινωθείσα συγχώνευση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης σε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων. «Ο πολιτισμός πρέπει να είναι διάχυτος σε όλους τους κλάδους,τις δραστηριότητες και την κοινωνική ζωή, και όχι αποκλειστικά στον τουρισμό» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ν. Αγγελόπουλος.

«Προτεραιότητα η οικονομία» | tovima.gr

Επιφυλακτικοί μεν αλλά όχι απαραιτήτως αρνητικοί όσον αφορά την ανακοινωθείσα συγχώνευση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης σε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.

«Ο πολιτισμός πρέπει να είναι διάχυτος σε όλους τους κλάδους,τις δραστηριότητες και την κοινωνική ζωή, και όχι αποκλειστικά στον τουρισμό» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ν. Αγγελόπουλος. «Τα κριτήρια επιλογής των τουριστών» συμπληρώνει «έχουν διαφορετικές προτεραιότητες.Αυτοί που έρχονται αυστηρά για τον πολιτισμό στη χώρα αποτελούν μειοψηφία. Πρέπει πάντα να συνδέουμε τη χώρα και με το σκέλος του πολιτισμού, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού είναι ο σπουδαιότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας. Εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος.Ο τουρισμός πρέπει να διατηρήσει απόλυτα τον χαρακτήρα του ως κλάδος της οικονομίας και τη σύνδεσή του με τα οικονομικά υπουργεία καθώς και μεταφορών και περιβάλλοντος».

«Παρ΄ ότι θεωρούμε τον τουρισμό έναν από τους πιο δυναμικούς, παραγωγικούς και συναλλαγματοφόρους κλάδους της οικονομίας» σημειώνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Φωκάς, «δεν είμαστε κατ΄ ουσίαν αντίθετοι στην ενοποίηση των δύο παλαιότερων υπουργείων. Στο παρελθόν η αντιμετώπιση του τουρισμού από την πολιτεία ήταν αναντίστοιχη των οικονομικών αποτελεσμάτων και το υπουργείο Τουρισμού ήταν από τα τελευταία τη τάξει υπουργεία. Η συνένωση θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό υπουργείο που θα στηρίξει και τους δύο τομείς. Ελπίζουμε σε ένα υπουργείο όπου δεν θα εναλλάσσονται συνεχώς οι υπουργοί και οι αρμοδιότητες και θα προωθηθούν δυναμικά επιτέλους τα μέτρα για τον κλάδο και σε μια ηγεσία που θα είναι ανοιχτή σε έναν διαρκή διάλογο με τους τουριστικούς φορείς».

«Κατ΄ αρχήν ο πολιτισμός είναι σε συνάφεια με τον τουρισμό» δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής κ. Ι. Ρέτσος. «Είμαι θετικός αν η συγχώνευση αυτή σημαίνει την ισχυροποίηση του υπουργείου Τουρισμού.Παραμένω σκεπτικός όμως στη δημιουργία ενός υφυπουργείου Τουρισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk