Ποιοι τομεάρχες έμειναν χωρίς χαρτοφυλάκιο

Η χηρές απουσίες σημειώνονται στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου . Εκτός έμεινε ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Α΄ Αθήνας με 50.443 σταυρούς. Ηταν ένας από τους υποψηφίους στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία του κόμματος το 2007, ο κ. Παπανδρέου τού είχε αναθέσει τον διάλογο με την Αριστερά και τον είχε εντάξει στον επιτελικό κύκλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Δεν του έγινε πρόταση για ανάληψη κυβερνητικού ρόλου, αλλά…

Η χηρές απουσίες σημειώνονται στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου . Εκτός έμεινε ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Α΄ Αθήνας με 50.443 σταυρούς. Ηταν ένας από τους υποψηφίους στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία του κόμματος το 2007, ο κ. Παπανδρέου τού είχε αναθέσει τον διάλογο με την Αριστερά και τον είχε εντάξει στον επιτελικό κύκλο για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Δεν του έγινε πρόταση για ανάληψη κυβερνητικού ρόλου, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού είναι σεβαστές και θα στηρίξει το έργο της κυβέρνησης. Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να αναβαθμίσει πολύ τις λειτουργίες του Κοινοβουλίου και δεν αποκλείεται στο πλαίσιο αυτό να ανατεθούν ειδικά καθήκοντα στον κ. Σκανδαλίδη.

Αντίστοιχος ρόλος αναμένεται να προταθεί και στην κυρία Βάσω Παπανδρέου, η οποία ήταν πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Αμυνας, αλλά δεν της προσφέρθηκε κυβερνητικό πόστο. Η ίδια ωστόσο δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και ότι θα χρειαστεί τη στήριξη όλων. Η κυρία Μαρία Δαμανάκη , πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Πολιτισμού, έμεινε εκτός κυβέρνησης έπειτα από την άρνησή της να αποδεχθεί τη θέση υφυπουργού στο νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μια θέση που έκρινε ότι δεν συμβιβάζεται με την προσωπική ιστορία της αλλά και με τα ενδιαφέροντά της. Το τηλέφωνο δεν χτύπησε ούτε για τους πολιτικούς εκπροσώπους Υγείας και Τύπου- ΜΜΕ. Για τον κ. Γ. Φλωρίδη υπήρχαν διαρροές το προηγούμενο διάστημα ότι το πιθανότερο είναι να μη μετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα, για τον κ. Χυτήρη όμως ήταν έντονη η φημολογία ως και χθες το απόγευμα ότι πιθανόν να ανελάμβανε κάποιον ρόλο στο νέο υπουργείο Πολιτισμού.

Ε κπληξη δοκίμασε ο κ. Χρ. Παπουτσής από την πρόταση που του έκανε ο κ. Παπανδρέου για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, στην οποία προστέθηκε αργότερα και ο ρόλος του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Παπουτσής εφέρετο να ενδιαφέρεται για υπουργικό θώκο, κυρίως για τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, και δεν έκρυψε τις επιθυμίες του από τον Πρωθυπουργό. Πρόκειται όμως για ένα στέλεχος που έχει στηρίξει τον κ. Παπανδρέου σε πολλές δύσκολες στιγμές και αποδέχθηκε το έργο της αναβάθμισης του Κοινοβουλίου, στο οποίο ο κ. Παπανδρέου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk