Ενισχυμένη (όπως είχε προαγγελθεί) η γυναικεία παρουσία

Μία από τις βασικές παραμέτρους που φέρεται να είχε θέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης ήταν η αξιοποίηση πολλών γυναικών. Ο Πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του αυτή. Ετσι, από τα συνολικά 36 μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, τα εννέα είναι γυναίκες. Πέντε εξ αυτών είναι υπουργοί και τέσσερις υφυπουργοί. Συγκεκριμένα, την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέλαβε η κυρία Λούκα Κατσέλη, ο κινητήριος μοχλός του οικονομικού σχεδιασμού του ΠαΣοΚ.

Ενισχυμένη (όπως  είχε προαγγελθεί)  η γυναικεία παρουσία | tovima.gr

Μία από τις βασικές παραμέτρους που φέρεται να είχε θέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου για τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης ήταν η αξιοποίηση πολλών γυναικών. Ο Πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του αυτή. Ετσι, από τα συνολικά 36 μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, τα εννέα είναι γυναίκες. Πέντε εξ αυτών είναι υπουργοί και τέσσερις υφυπουργοί.

Συγκεκριμένα, την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέλαβε η κυρία Λούκα Κατσέλη, ο κινητήριος μοχλός του οικονομικού σχεδιασμού του ΠαΣοΚ. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος τοποθετήθηκε η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη , ένα από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Παπανδρέου. Στο υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπουργός είναι η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, μέχρι πρότινος τομεάρχης σε θέματα Παιδείας.

Η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , συντάκτρια του εκλογικού προγράμματος του ΠαΣοΚ, ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, ενώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τοποθετήθηκε η κυρία Κατερίνα Μπατζελή, η οποία θεωρείται ειδήμων σε αγροτικά ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε ιδιαίτερα κατά τη θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δύο υπουργεία έχουν έντονο «θηλυκό άρωμα», καθώς εκτός από γυναίκα υπουργό έχουν και γυναίκα υφυπουργό. Στο υπουργείο Υγείας, μαζί με την κυρία Ξενογιαννακοπούλου τοποθετήθηκε στη θέση της υφυπουργού η κυρία Φώφη Γεννηματά, κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Στο υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέση υφυπουργού κατέλαβε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, υφυπουργός με αρμοδιότητα σε θέματα Τουρισμού ανέλαβε η κυρία Αντζελα Γκερέκου. Τέλος, στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk