Πληθαίνουν τα θύματα της οικονομικής κρίσης

Περισσότερες επιχειρήσεις περνούν στο «κόκκινο» αδυνατώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με μελέτη της ΙCΑΡ για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων κατά το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2008- Ιουλίου 2009, δηλαδή την περίοδο της διεθνούς οικονομικής κρίσης, το ποσοστό των ασυνεπών επιχειρήσεων στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 4,63% επί του συνόλου, δηλαδή αυξήθηκε κατά 44,24%. Η μελέτη έγινε σε μεγάλο δείγμα 49.516 επιχειρήσεων.

Πληθαίνουν τα θύματα της οικονομικής κρίσης | tovima.gr

Περισσότερες επιχειρήσεις περνούν στο «κόκκινο» αδυνατώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με μελέτη της ΙCΑΡ για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων κατά το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2008- Ιουλίου 2009, δηλαδή την περίοδο της διεθνούς οικονομικής κρίσης, το ποσοστό των ασυνεπών επιχειρήσεων στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 4,63% επί του συνόλου, δηλαδή αυξήθηκε κατά 44,24%.

Η μελέτη έγινε σε μεγάλο δείγμα 49.516 επιχειρήσεων. Από τις 2.294 ασυνεπείς επιχειρήσεις οι 83 κήρυξαν πτώχευση και οι 2.211 εμφάνισαν καθυστερήσεις στις πληρωμές τους προς τις τράπεζες. Η περιοχή με το υψηλότερο ποσοστό ασυνέπειας ήταν αυτή των Ιονίων Νήσων και η περιοχή με το χαμηλότερο ποσοστό τα νησιά του Αιγαίου!

Το ποσοστό των εταιρειών των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε ανέρχεται στο 15,90%, ενώ το ποσοστό των εταιρειών που βρέθηκαν σε καλύτερη θέση ανέρχεται στο 11,65%.

«Την ίδια ακριβώς τάση ακολουθούν και τα credit ratings των εταιρειών παγκοσμίω ς » δήλωσε ο κ. Ρίτσαρντ Χάντερ, διευθύνων σύμβουλος της Fitch Ratings, ο οποίος συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο της ΙCΑΡ για τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk