«Ανοιξη» στα χρηματιστήρια και ελπίδες για ανάκαμψη

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 12 μηνών, στις 2.678,50 μονάδες, με σημαντική άνοδο 3,77%, διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το οποίο άντλησε τη δυναμική του τόσο από την ταχεία ανάκαμψη των διεθνών αγορών όσο και από την αποδοχή των επενδυτών της πολιτικής σταθερότητας που εγγυάται η αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης. Στο διεθνές περιβάλλον οι εξελίξεις αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη και ομαλή έξοδο της οικονομίας από τη διεθνή κρίση.

«Ανοιξη» στα  χρηματιστήρια  και ελπίδες  για ανάκαμψη | tovima.gr

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 12 μηνών, στις 2.678,50 μονάδες, με σημαντική άνοδο 3,77%, διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το οποίο άντλησε τη δυναμική του τόσο από την ταχεία ανάκαμψη των διεθνών αγορών όσο και από την αποδοχή των επενδυτών της πολιτικής σταθερότητας που εγγυάται η αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης.

Στο διεθνές περιβάλλον οι εξελίξεις αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη και ομαλή έξοδο της οικονομίας από τη διεθνή κρίση. Την αφορμή έδωσε η πρώτη μεταξύ των οικονομιών του G20 απόφαση για αύξηση των επιτοκίων που προήλθε από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας. Στο ΧΑ το αγοραστικό ενδιαφέρον ξεκίνησε ορμητικό από τον κλάδο των τραπεζών ο οποίος υπεραπέδιδε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και κυριάρχησε στο κλείσιμο με τα υψηλότερα κέρδη 5,57% μεταξύ όλων των κλάδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία