Με ομόφωνη απόφαση

Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Αλέξη Τσίπρα εξέλεξε ομοφώνως ως επικεφαλής της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενη την πρόταση του ΣΥΝ και των συνιστωσών. Ο κ. Τσίπρας έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα ασκεί «ουσιαστική αριστερή αντιπολίτευση».

Τον Αλέξη Τσίπρα εξέλεξε ομοφώνως ως επικεφαλής της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας δεκτές τις προτάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά, έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα ασκεί «ουσιαστική αριστερή αντιπολίτευση».

«Οι εκλογές την 4η Οκτωβρίου έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία. Η νέα μας Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανανεωμένη σε πρόσωπα αλλά και με την εμπειρία των παλαιών κοινοβουλευτικών, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δώσει έναν σκληρό και δύσκολο, αλλά αποτελεσματικό, αγώνα, να αποτελέσει για άλλη μια φορά στο κοινοβούλιο τη βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ακούσαμε ευχάριστα πράγματα για τη διαφάνεια, για τη λειτουργία του κράτους, για την κοινωνική λογοδοσία, ζητήματα στα οποία, βεβαίως, κανείς δεν θα είναι απέναντι, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αποδομήσει το κομματικό και πελατειακό κράτος, που ο δικομματισμός δημιούργησε το προηγούμενο διάστημα».

«Δεν ακούσαμε, όμως, λέξη για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το αν θα καταφέρει να αποκρούσει την λαίλαπα που έρχεται, την κοινωνική και οικονομική κρίση, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την κρίση» υπογράμμισε.

«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες στα κοινωνικά μέτωπα, διεκδικώντας μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για την ξεχασμένη κοινωνία. Θα είμαστε παρόντες μέσα στη βουλή αλλά και στους αγώνες, για μια εναλλακτική κοινωνική πολιτική για έναν εναλλακτικό δρόμο, που είναι εφικτός» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για την αντιμετώπιση της κρίσης: Ο ένας είναι με την κοινωνία ισοπεδωμένη, το ζητάει το ΔΝΤ, το ζήτησε χθες ο κ. Προβόπουλος. Ο άλλος δρόμος είναι με την κοινωνία όρθια. Το ζητάει η Αριστερά και θα το κατακτήσει μέσα από κοινωνικούς αγώνες» κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιπρόεδρο της Βουλής, θα οριστούν τις ερχόμενες ημέρες, ενώ στο τέλος Νοεμβρίου θα συνέλθει η Οργανωτική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ενωτικού σχήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk