Μήνυμα στη νέα κυβέρνηση

Νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 7 και 8 Οκτώβρη αποφάσισε την Τρίτη η ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, ΟΜΥΛΕ, και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στη νέα κυβέρνηση για τη συμφωνία με την κινεζική COSCO.

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 7 και 8 Οκτώβρη αποφάσισε την Τρίτη η ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, ΟΜΥΛΕ, και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 1.500 εργαζόμενοι στο πρώτο εμπορικό λιμάνι της χώρας ζητούν να σταματήσει το ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ Ν.Ικονίου στην κινεζική Cosco, ενώ όπως τονίζουν καταδίκασαν τη λιμενική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στη νέα κυβέρνηση.

Η Cosco με τη θυγατρική της ΣΕΠ ήδη έχουν εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ΣΕΜΠΟ, στο Ν. Ικόνιο.

Tην άμεση παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκα Κατσέλη ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το μείζον πρόβλημα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά και να βρεθεί λύση.

Σε επιστολή του προς τη νέα υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία της αγοράς με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κ. Μίχαλος αναφέρει:
«Κυρία Υπουργέ, Σας διαβιβάζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Όπως και προεκλογικά είχα επισημάνει σε δηλώσεις μου, τα προβλήματα της αγοράς και της οικονομίας, εν μέσω κρίσης είναι και μεγάλα και πιεστικά.
Για αυτό το λόγο, σας μεταφέρω άμεσα λίγες μόνο ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, την τεράστια αγωνία σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες εκ νέου, με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.
Η κατάσταση αυτή δυναμιτίζει τη λειτουργία της αγοράς, της εθνικής οικονομίας και του συνόλου των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν να εξάγουν αλλά και να εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα, παγώνοντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγική διαδικασία.
Σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα και να προγραμματίσετε, εάν είναι δυνατό ακόμα και αύριο, συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Α. αλλά και με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το μείζον πρόβλημα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά και να βρεθεί από κοινού λύση
».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk