Διακόπτονται τα μαθήματα

«Λουκέτο» σε σχολεία και τμήματα σχολείων της Αττικής λόγω γρίπης

Κλείνει για επτά ημέρες το Β4 τμήμα του 2ου Αρσάκειου Γυμνασίου Ψυχικού, καθώς πολλοί μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης. «Λουκέτο» μπαίνει μέχρι την Τετάρτη και στα δύο δημοτικά σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου που εδρεύουν στην Κάντζα.

«Λουκέτο» μπαίνει για επτά ημέρες στο Β4 τμήμα του 2ου Αρσάκειου Γυμνασίου Ψυχικού, καθώς πολλοί μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας «μετά από παρακολούθηση από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίστηκε συρροή περιστατικών γριπώδους συνδρομής στο συγκεκριμένο τμήμα, οπότε εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας την παύση λειτουργίας του τμήματος για επτά ημέρες».

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα μείνουν σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, τα δύο δημοτικά σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου που εδρεύουν στην Κάντζα, καθώς αρκετοί μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το κλείσιμο των σχολείων έγινε για προληπτικούς λόγους.

Ακόμη τέσσερα σχολεία της Αττικής, το Λύκειο Μελισσίων, το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών παραμένουν κλειστά, καθώς σε κάποιες τάξεις είχαν παρουσιαστεί περισσότερα από πέντε κρούσματα της νέας γρίπης.

Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα έως την Τετάρτη.

Επίσης, μαθήματα δεν θα γίνονται όλη την εβδομάδα στα δύο ειδικά σχολεία των Χανίων της Κρήτης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων, καθώς ασθένησαν από τη νέα γρίπη τέσσερα παιδιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk