ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Εκλεισαν δύο σχολεία στην Κάντζα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα δύο δημοτικά σχολεία του Κολλεγίου Αθηνών που εδρεύουν στην Κάντζα, καθώς αρκετοί μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το κλείσιμο των σχολείων έγινε για προληπτικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι άλλα τέσσερα σχολεία της Αττικής, το Λύκειο Μελισσίων, το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, καθώς σε κάποιες τάξεις είχαν παρουσιαστεί περισσότερα από πέντε κρούσματα της νέας γρίπης.

Εκλεισαν δύο σχολεία στην Κάντζα | tovima.gr

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα δύο δημοτικά σχολεία του Κολλεγίου Αθηνών που εδρεύουν στην Κάντζα, καθώς αρκετοί μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το κλείσιμο των σχολείων έγινε για προληπτικούς λόγους. Υπενθυμίζεται ότι άλλα τέσσερα σχολεία της Αττικής, το Λύκειο Μελισσίων, το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, καθώς σε κάποιες τάξεις είχαν παρουσιαστεί περισσότερα από πέντε κρούσματα της νέας γρίπης. Τα δύο τελευταία ούτε αύριο θα λειτουργήσουν. Επίσης, μαθήματα δεν θα γίνονται όλη την εβδομάδα στα δύο ειδικά σχολεία των Χανίων της Κρήτης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Χανίων, καθώς ασθένησαν από τη νέα γρίπη τέσσερα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, θα ξεκινήσει σε περίπου τρεις εβδομάδες, οπότε θα αρχίσουν τα λειτουργούν τα Κέντρα Εμβολιασμού για τη νέα γρίπη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή στους πάσχοντες από χρόνια προβλήματα υγείας ηλικίας άνω των έξι μηνών (πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, όσοι έχουν καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια, βρογχικό άσθμα, παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος, οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς κ.λπ.), στις εγκύους 2ου και 3ου τριμήνου, σε αυτούς που προσέχουν μωρά ως έξι μηνών και στους επαγγελματίες υγείας. Στη δεύτερη φάση, θα μπορούν να εμβολιαστούν όσοι είναι υγιείς, ηλικίας 15-40 ετών και μετά τα υγιή παιδιά κάτω των 15 ετών. Σημειώνεται ότι εκτός από την τηλεφωνική γραμμή 1135, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τη νέα γρίπη και μέσω της ιστοσελίδας www. 135.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk