Ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΝ αναφορικά με την αδειοδότηση των κολεγίων

Ανακοίνωση Τύπου του ΣΥΝ αναφορικά με την αδειοδότηση των κολεγίων | tovima.gr

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την αδειοδότηση 33 κολεγίων από το ΥΠΕΠΘ κυριολεκτικά στο «παρά 5», μόλις 24 ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Αυτή είναι και η τελική πράξη παράδοσης της παιδείας μας στην αγορά και στους σκοτεινούς επιχειρηματίες της, με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι φανερό ότι έτσι ξεπληρώθηκαν τα τελευταία γραμμάτια αλλά και εξαγοράσθηκαν κάποιες χιλιάδες ψήφοι.

Το ότι αυτή η πρακτική καταδικάζεται από το αντίστοιχο τμήμα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ καθόλου δεν μας εφησυχάζει ως προς την εκπαιδευτική πολιτική της νέας κυβέρνησης, διότι δεν ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας, ήταν αυτές που εισήγαγαν και εφαρμόσανε τις πλέον σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές, λογικές και θεσμούς στη χώρα μας. Ούτε ξεχνάμε ότι στην πρόσφατη τηλεμαχία ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε και πάλι το «όραμα» του για ιδιωτικά πανεπιστήμια διαψεύδοντας ότι ποτέ ο ίδιος ή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πίστεψαν στον αγώνα κατά της κατάργησης του Άρθρου 16.
Αλλά, όπως πάντα, ο/η νέος/α ΥΠΕΠΘ θα βρει αντιμέτωπες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς
».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk