Εν μέσω αναμνήσεων η εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μακρά συζήτηση, διάρκειας περίπου 45 λεπτών, είχαν χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κουβέντα περιελάμβανε πολλά στοιχεία από τις κυβερνητικές προτεραιότητες του κ. Παπανδρέου, καθώς και πολλές αναφορές στο παρελθόν και στις αναμνήσεις από την περίοδο κατά την οποία ο κ. Παπούλιας ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Οπως παρατήρησαν πρόσωπα που γνωρίζουν την ιστορία και τις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Παπανδρέου, ο κ.

Εν μέσω αναμνήσεων η εντολή  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | tovima.gr

Μακρά συζήτηση, διάρκειας περίπου 45 λεπτών, είχαν χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κουβέντα περιελάμβανε πολλά στοιχεία από τις κυβερνητικές προτεραιότητες του κ. Παπανδρέου, καθώς και πολλές αναφορές στο παρελθόν και στις αναμνήσεις από την περίοδο κατά την οποία ο κ. Παπούλιας ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οπως παρατήρησαν πρόσωπα που γνωρίζουν την ιστορία και τις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Παπανδρέου, ο κ. Παπούλιας είναι ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών και στενός προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώπιον του οποίου πρόκειται να ορκιστεί Πρωθυπουργός ο επίσης πρώην υπουργός Εξωτερικών και γιος του Ανδρέα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή δύναμη στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη και το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου. «Δεν ξενυχτήσατε πολύ» ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Οχι, ήταν σύντομο, εξάλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες» .

« Ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για τις σημαντικές τομές » συνέχισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Αλλωστε, είστε και προπονημένος» . Η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν: «Και οι δύο είμαστε προπονημένοι». Ο διάλογος αυτός ήταν ενδεικτικός του κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε μακρά συζήτηση, στην οποία ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του στα πεδία της Οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να ορκιστεί σήμερα Πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα νέα υπουργεία, προτού ορκιστεί αύριο η νέα κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεσή του να επισκεφτεί την Κύπρο εν όψει εξελίξεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk