ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ!!!

Μετά την καταστροφική εξαετή παρένθεση της κυβερνήσεως Καραμανλή, η προοδευτική παράταξη αναλαμβάνει και πάλι τις ευθύνες ενός νέου ξεκινήματος, χωρίς βέβαια τα λάθη του παρελθόντος και τις κομματικές επεμβάσεις που αμαύρωσαν εν μέρει τη νίκη του ΠαΣοΚ το 1981. Τότε βεβαίως η πρόσφατη έξοδος της χώρας από τη χουντική μέγκενη επηρέαζε ακόμη τα πνεύματα, παρά τα λίγα χρόνια διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σήμερα η κατάσταση παρουσιάζει μιαν εικόνα τελείως διαφορετική: …

ΧΩΡΙΣ  ΠΕΡΙΟΔΟ  ΧΑΡΙΤΟΣ!!! | tovima.gr

Μετά την καταστροφική εξαετή παρένθεση της κυβερνήσεως Καραμανλή, η προοδευτική παράταξη αναλαμβάνει και πάλι τις ευθύνες ενός νέου ξεκινήματος, χωρίς βέβαια τα λάθη του παρελθόντος και τις κομματικές επεμβάσεις που αμαύρωσαν εν μέρει τη νίκη του ΠαΣοΚ το 1981.

Τότε βεβαίως η πρόσφατη έξοδος της χώρας από τη χουντική μέγκενη επηρέαζε ακόμη τα πνεύματα, παρά τα λίγα χρόνια διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σήμερα η κατάσταση παρουσιάζει μιαν εικόνα τελείως διαφορετική: ύστερα από μια περίοδο άκρου καταναλωτισμού και αδιαφορίας για τη δυσλειτουργία του Κράτους και την ανεξέλεγκτη εκτόξευση του κόστους της λειτουργίας του, έφθασε η ώρα του πικρού απολογισμού και της αναγκαίας ανάταξης, σε πλαίσια που καθορίζονται πια και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ας ξεχάσομε λοιπόν τις πρώτες 100 ημέρες και την περίοδο χάριτος που, έτσι ή αλλιώς, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε! Αν εννοούμε την επίλυση των κυριότερων προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας, εκατό ημέρες είναι ανεπαρκείς. Αν πάλι εννοούμε την αλλαγή βηματισμού και συμπεριφοράς της νέας κυβέρνησης, λίγες ημέρες αρκούν για να προσφέρουν πειστικό δείγμα γραφής. Το ζητούμενο είναι να αρχίσει αμέσως το νοικοκύρεμα, ελπίζοντας ότι τα πνιγηρά προβλήματα του ελληνικού χώρου θα βρουν, με πολύ κόπο και με κατανόηση των Βρυξελλών, τη λύση τους.

Οσο για την απερχόμενη κυβέρνηση, η εξήγηση της παταγώδους αποτυχίας της δεν χρειάζεται περίτεχνες αναλύσεις: τρεις ήσαν οι παράγοντες που οδήγησαν στην τελική κατάρρευση.

Πρώτον, το πρωθυπουργικό περιβάλλον, που αντικατέστησε τη λειτουργία Υπουργικού Συμβουλίου, με πρόσωπα ανίκανα, άνευ πείρας και, στη χειρότερη περίπτωση, ανεγκέφαλα.

Δεύτερον, η μοιρολατρική οκνηρία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ανίκανου να αντιδρά εγκαίρως, ακόμη και όταν το κόμμα του τον προέτρεπε να προχωρήσει στις αναπόφευκτες αλλαγές, ιδίως μετά την περυσινή Εκθεση Θεσσαλονίκης και τον καταιγισμό σκανδάλων.

Τρίτον, η απελπισία των στελεχών του κόμματος (πρωτοκλασάτων και μη) που σήκωσαν τα χέρια ψηλά, βλέποντας το καράβι της Νέας Δημοκρατίας να βυθίζεται, ως νέος «Τιτανικός», χωρίς πηδαλιούχο και με ρήγματα αθεράπευτα.

Το σπριντ του κ. Καραμανλή την τελευταία περίοδο ήταν χαμένο παιγνίδι εξ υπαρχής, εφόσον κουβαλούσε στη ράχη του τις αμαρτίες έξι ετών αδρανείας.

Ο ελληνικός λαός γύρισε σελίδα και περιμένει με αγωνία, μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, τη χάραξη γραμμής που θα μας βγάλει από το σημερινό, σκοτεινό τούνελ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk