Ποντάρει στη νέα κυβέρνηση η αγορά

Την πρώτη «ψήφο εμπιστοσύνης» έλαβε χθες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου από τον επιχειρηματικό κόσμο και τις αγορές. Οι παραγωγικές δυνάμεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και την αυτοδυναμία των 160 εδρών που δίνει τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει από ισχυρή θέση τα προβλήματα της οικονομίας. Οι επιχειρηματικοί φορείς επισημαίνουν την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και προτείνουν την ταυτόχρονη λήψη «μετριοπαθών» μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Ποντάρει στη νέα κυβέρνηση η αγορά | tovima.gr

Την πρώτη «ψήφο εμπιστοσύνης» έλαβε χθες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου από τον επιχειρηματικό κόσμο και τις αγορές. Οι παραγωγικές δυνάμεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα και την αυτοδυναμία των 160 εδρών που δίνει τη δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει από ισχυρή θέση τα προβλήματα της οικονομίας.

Οι επιχειρηματικοί φορείς επισημαίνουν την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης και προτείνουν την ταυτόχρονη λήψη «μετριοπαθών» μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Από τις αγορές η πρώτη αντίδραση ήταν θετική. Τα spread, οι διαφορές απόδοσης των ελληνικών ομολόγων από τα αντίστοιχα γερμανικά, υποχώρησαν στις 129 μονάδες από 138 ενώ θετική ήταν και η πρώτη έκθεση της Standard & Ρoor΄s η οποία άφησε αμετάβλητη την πιστοληπτική αξιολόγηση και τις προοπτικές της Ελλάδας εν αναμονή των προγραμματικών θέσεων της νέας κυβέρνησης. Ο ξένος οίκος αξιολογεί με Α- την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και τις προοπτικές της ως «σταθερές» υπενθυμίζοντας ότι «η έλλειψη ουσιαστικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η διόγκωση του χρέους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk