Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για τη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκσιης του Ρομάν Πολάνσκι

Η Βέρνη επιτρέπει μόνο σε «εξαιρετικές« περιστάσεις την υπό όρους απελευθέρωση, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης.

Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για τη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκσιης του Ρομάν Πολάνσκι | tovima.gr

Η Βέρνη θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την πρώτη από τις δύο αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η κυβέρνηση της Ελβετίας.

«Θα μάθουμε μέσα στην εβδομάδα την απόφαση της Ομοσπονδιακής Νομικής Υπηρεσίας», (OFJ) σχετικά με την πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Πολάνσκι, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της OFJ, Φολκό Γκαλί.

Η αίτηση αποφυλάκισης έχει ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε ο Γκαλί διευκρινίζοντας ότι είναι ανεξάρτητη από την άλλη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Πολάνσκι την ίδια ημέρα στο δικαστήριο της Μπελιντσόνα.

Οι δικηγόροι του Πολάνσκι έχουν καταθέσει προσφυγή κατά της σύλληψής του για την έκδοσή του στις ΗΠΑ στο δικαστήριο της Μπελιντσόνα και έχουν ζητήσει την υπό όρους απελευθέρωσή του.

Η αποφαση της Ομοσπονδιακής Νομικής Υπηρεσίας δεν προδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου της Μπελιντσόνα.

Η Βέρνη επιτρέπει μόνο σε «εξαιρετικές« περιστάσεις την υπό όρους απελευθέρωση, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk