Τάξη στη μεταλυκειακή εκπαίδευση

Υπογράφτηκαν από το ΥΠΕΠΘ οι άδειες λειτουργίας των κολεγίων

Την υπογραφή της άδειας λειτουργίας των κολεγίων ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων, σύμφωνα με τον οποίον ξεκαθαρίζει πλεόν το τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και προστατεύονται οι υποψήφιοι φοιτητές από παραπλανητικές διαφημίσεις.

Υπογράφτηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου οι άδειες λειτουργίας των κολεγίων, μέσω των οποίων ξεκαθαρίζει το τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Σε έγγραφη κοινοποίηση του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, τονίζεται ότι τελειώνει μια περίοδος αμφιβολιών για τη θέση των κολεγίων στον ελληνικό εκπαιδευτικό χώρο.

«Τώρα πλέον, το υπουργείο Παιδείας και επομένως και οι ενδιαφερόμενοι, γνωρίζουν ποια είναι τα Κολέγια, με ποια Πανεπιστήμια συνεργάζονται, ποια προγράμματα σπουδών προσφέρουν, τι τίτλους σπουδών αποκτούν οι απόφοιτοι. Τώρα πλέον, δεν θα μπορεί κανένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζεται Κολέγιο, ούτε να συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο Εξωτερικού. Άρα θα ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και θα προστατεύονται οι υποψήφιοι φοιτητές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κατηγορίες Κολεγίων μεταξύ αυτών, που πήραν άδεια. Τα Κολέγια, που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, εκείνα που συνεργάζονται με αμερικάνικα Πανεπιστήμια και τέλος, εκείνα που δεν συνεργάζονται με κανένα Πανεπιστήμιο.

«Με βάση τον νόμο των Κολεγίων αναγνωρίζονται πλέον οι συνεργασίες των Κολεγίων με ξένα Πανεπιστήμια μια κατάσταση που από πολλούς αμφισβητούνταν στο παρελθόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία υπενθυμίζει ότι όσοι φοιτούν σε ευρωπαϊκά Κολέγια, δικαιούνται πλήρη αναγνώριση των πτυχίων τους με βάση την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk