Οι μεγάλες πρωτιές καιοι ηχηρές αποτυχίες

«Σφαγή» για γνωστά ονόματα στελεχών της ΝΔ έβγαλαν οι χθεσινές κάλπες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές ως τα μεσάνυχτα, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν πρώην υπουργοί, όπως ο κ. Γ.Αλογοσκούφης στην Α΄ Αθηνών και ο θείος του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΔ κ. Αχ. Καραμανλής στις Σέρρες. Σίγουρα δεν επανεκλέγονται, αφού έγινε ανατροπή στις μονοεδρικές περιφέρειες όπου εκλέγονταν, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α.Μπέζας στη Θεσπρωτία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ.

«Σφαγή» για γνωστά ονόματα στελεχών της ΝΔ έβγαλαν οι χθεσινές κάλπες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές ως τα μεσάνυχτα, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν πρώην υπουργοί, όπως ο κ. Γ.Αλογοσκούφης στην Α΄ Αθηνών και ο θείος του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΔ κ. Αχ. Καραμανλής στις Σέρρες. Σίγουρα δεν επανεκλέγονται, αφού έγινε ανατροπή στις μονοεδρικές περιφέρειες όπου εκλέγονταν, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α.Μπέζας στη Θεσπρωτία, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι.Μπούγας στη Φωκίδα, ο πρώην υπουργός κ. Χρ. Φώλιας στα Γρεβενά.

Επίσης στη Μεσσηνία δεν επανεκλέγεται η υφυπουργός κυρία Σοφία Καλαντζάκου, καθώς στις δύο έδρες που λαμβάνει η ΝΔ εκλέγονται οι κκ. Α.Σαμαράς και Ι.Λαμπρόπουλος. Εκτός Βουλής και ο στενός συνεργάτης του κ. Γ. Σουφλιά, υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου στην Αρτα, στην οποία από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο νυν βουλευτής κ. Κ. Παπασιώζος. Ενας ακόμη συνεργάτης του κ. Σουφλιά, ο κ. Γ. Τρυφωνίδης , δεν εκλέγεται στην Πρέβεζα, καθώς τον υποσκέλισε ο πρώην νομάρχης κ. Δ. Τσουμάνης.

Στην Α΄ Αθηνών στο 20% των εκλογικών τμημάτων από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ προηγούνταν οι πρώην υπουργοί κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος και ακολουθούν οι κυρίες Φωτεινή Πιπιλή και Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ πιο κάτω βρίσκονται η κυρία Ελενα Κουντουρά και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης. Στην Α΄ Αθηνών η ΝΔ μένει με πέντε έδρες. Στο ΠαΣοΚ προηγείται ο κ. Κ. Σκανδαλίδης και ακολουθούν η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, οι κκ. Χρ.Παπουτσής, Αθ.Αλευράς,Αθ. Τσούρας, Σπ. Κουβέλης, Π. Οικονόμου και η κυρία Πέμη Ζούνη. Στη Β΄ Αθηνών από το ΠαΣοΚ προηγούνται ο κ. Α.Λοβέρδος, η κυρία Λούκα Κατσέλη, οι κκ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης και Απ.Κακλαμάνης. Από τη ΝΔ προηγούνται οι κκ. Α. Σπηλιωτόπουλος,Ευ.Μεϊμαράκης, Κ. Χατζηδάκης και Γερ.Αποστολάτος. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης από το ΠαΣοΚ προηγούνται οι κκ. Ευ. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, οι κυρίες Χρύσα Αράπογλου και Εύα Καϊλή. Ακολουθούν οι κκ. Ι. Μαγκριώτης, Σπ.Βούγιας, Ν.Γιαννόπουλος, Θ. Ρομπόπουλος και η κυρία Μαίρη Ακριβοπούλου. Από τη ΝΔ προηγούνται οι κκ. Ι.Ιωαννίδης και ακολουθούν οι κκ. Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, η κυρία Ελενα Ράπτη, οι κκ. Απ. Τζιτζικώστας και Γ. Ορφανός.

Στο Ηράκλειο από το ΠαΣοΚ προηγούνται οι κκ. Β.Γκεγκέρογλου,Στ. Αρναουτάκης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Εμμ. Στρατάκης, Θ. Παρασύρης και η κυρία Μαρία Σκραφνάκη . Από τη ΝΔ ο κ. Ελ. Αυγενάκης φαίνεται να προηγείται του πρώην υπουργού κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη , ενώ κατά πάσα πιθανότητα μένει εκτός ο κ. Κ. Μπαντουβάς. Στο Λασίθι θριάμβευσε ο κ. Μιχ.Καχριμάκης από το ΠαΣοΚ και από τη ΝΔ επανεκλέγεται κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Ι. Πλακιωτάκης. Στο Ρέθυμνο επανεκλέγονται ο κ. Μ.Οθωνας από το ΠαΣοΚ και η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ. Στα Χανιά προηγούνται οι κκ. Ευτ. Δαμιανάκης, Εμμ. Σκουλάκης και Σήφης Βαλυράκης από το ΠαΣοΚ και από τη ΝΔ ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης. Χωρίς μεταβολές είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων στα Ιωάννινα- εκλέγονται από το ΠαΣοΚ οι κκ. Μ. Παντούλας και Ευ. Αργύρης, από τη ΝΔ οι κκ. Κ. Τασούλας και Στ.Καλογιάννης και από το ΚΚΕ ο κ. Κ.Αλυσσανδράκης -, καθώς και στην Κέρκυρα- επανεκλέγονται η κυρία Αντζελα Γκερέκου (ΠαΣοΚ), ο κ. Ν. Δένδιας (ΝΔ) και ο κ. Χ. Χαραλάμπους (ΚΚΕ)

Σ την Αιτωλοακαρνανία στις πέντε έδρες που λαμβάνει το ΠαΣοΚ προηγούνται ο κ. Θ. Μωραΐτης, η κυρία Σοφία Γιαννακά , ο κ. Α. Μακρυπίδης και ακολουθούν οι κκ. Β.Αντωνόπουλος και Π.Κουρουμπλής. Από τη ΝΔ προηγούνται ο κ. Μάριος Σαλμάς και ο νέος υποψήφιος κ. Κ.Καραγκούνης (γιος του πρώην βουλευτή), ενώ για την τρίτη έδρα παλεύουν οι κκ. Σπ. Λιβανός και Δ. Σταμάτης.

Στην Καρδίτσα από το ΠαΣοΚ εκλέγονται οι κκ. Ντ. Ρόβλιας, Ν. Σαλαγιάννης και η Μαρία Θεοχάρη . Από τη ΝΔ προηγούνται οι κκ. Κ. Τσιάρας και Νικ. Παπάς.

Στην Αργολίδα από τη ΝΔ προηγούνται ο κ. Ι. Ανδριανός και ακολουθεί η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου και από το ΠαΣοΚ ο κ. Ι. Μανιάτης . Στη Χίο η κυρία Ελπίδα Τσουρή, ενώ από τη ΝΔ την έδρα καταλαμβάνει ο νέος βουλευτής Κ. Μουσουρούλης. Στη Λέσβο παραμένει βουλευτής με το ΠαΣοΚ ο κ. Ν. Σηφουνάκης, όπως και με το ΚΚΕ ο κ. Στ. Σκοπελίτης, ενώ αλλαγή φρουράς καταγράφεται στη ΝΔ με την εκλογή του κ. Σπ.Γαληνού αντί του κ. Ι.Γιαννέλη. Στη Σάμο επανεκλέγεται με το ΠαΣοΚ ο κ. Πυθ.Βαρδίκος .

Στις Σέρρες από το ΠαΣοΚ προηγούνται οι κκ. Μ.Μπόλαρης και Στ. Κουτμερίδης (από το ΠαΣοΚ) και από τη ΝΔ οι κκ. Θ. Λεονταρίδης και Αν. Καρυπίδης, ενώ παλεύουν για την τρίτη θέση η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο κ. Αχ. Καραμανλής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk