Ο δυτικοευρωπαϊκός Τύπος για τη νίκη του ΠαΣοΚ

Ο δυτικοευρωπαϊκός Τύπος για τη νίκη του ΠαΣοΚ | tovima.gr

«Οι Έλληνες σοσιαλιστές κερδίζουν τις πρόωρες εκλογές καθώς οι ψηφοφόροι τιμωρούν τους συντηρητικούς», είναι ο τίτλος της βρετανικής Ιντιπέντεντ, η οποία αναφέρεται στη σαρωτική νίκη των σοσιαλιστών επί των κυβερνώντων συντηρητικών και στην οργή των ψηφοφόρων απέναντι στα σκάνδαλα και την παραπαίουσα οικονομία.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η νίκη του κ. Παπανδρέου, μαζί με τη νίκη των σοσιαλιστών στις πρόσφατες εκλογές στην Πορτογαλία, έρχεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη τάση της επικράτησης των συντηρητικών στην Ευρώπη.

«Ο Παπανδρέου προειδοποιεί ότι ‘τίποτε δεν θα είναι εύκολο’ «, είναι ο τίτλος της γαλλικής Λε Μοντ.

Οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν γι΄αυτόν μια νίκη που συνδεόταν περισσότερο με την απόρριψη του συντηρητικού αντιπάλου του από τους ψηφοφόρους, αλλά ο σοσιαλιστής ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου εξασφάλισε έναν θρίαμβο, αναφέρει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία καταγράφει την χειρότερη εκλογική της επίδοση από την ίδρυσή της.

«Η Ελλάδα ψηφίζει για την αλλαγή του Παπανδρέου», είναι ο τίτλος της ισπανικής Ελ Παίς, η οποία γράφει ότι οι Έλληνες ψήφισαν αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η άκρα δεξιά ενίσχυσε τη δύναμή της και έγινε η τέταρτη κοινοβουλευτική δύναμη.

Έπειτα από μια νύκτα γιορτής, η Ελλάδα ξυπνά με ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο, καθαρό και σαφές. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ο αγώνας κατά της διαφθοράς και η οικονομική κρίση , είναι μάχες πολύ δύσκολες: αλλά η χώρα θα έχει μια σταθερό ηγεσία για να αποδείξει ότι μπορεί να τις αντιμετωπίσει», αναφέρει η ιταλική Λα Ρεπούμπλικα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk