Κατάρρευση της ΝΔ στον «μεσαίο χώρο»

Συντριπτική υπήρξε η εκλογική επικράτηση του ΠαΣοΚ στις πλέον παραγωγικές ηλικίες, ενώ η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι αύξησε αρκετά τη συσπείρωσή της, δεν κατάφερε να αποφύγει την κατάρρευση, εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης παλαιών ψηφοφόρων της, κυρίως από τη δεξαμενή εκείνων που συνιστούν τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο». Σύμφωνα με τα στοιχεία του exit poll που διενήργησε η Κάπα Research, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε στη χθεσινή κάλπη συσπείρωση των ψηφοφόρων της σε ποσοστό 81,8%, …

Κατάρρευση της ΝΔ στον «μεσαίο χώρο» | tovima.gr

Συντριπτική υπήρξε η εκλογική επικράτηση του ΠαΣοΚ στις πλέον παραγωγικές ηλικίες, ενώ η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι αύξησε αρκετά τη συσπείρωσή της, δεν κατάφερε να αποφύγει την κατάρρευση, εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης παλαιών ψηφοφόρων της, κυρίως από τη δεξαμενή εκείνων που συνιστούν τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του exit poll που διενήργησε η Κάπα Research, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε στη χθεσινή κάλπη συσπείρωση των ψηφοφόρων της σε ποσοστό 81,8%, ενώ το 8,5% εξ αυτών μετακινήθηκε προς το ΠαΣoΚ και το 4,4% προς τον ΛΑΟΣ, ενώ μικρότερες απώλειες είχε προς τους Οικολόγους Πράσινους με 2%, το ΚΚΕ με 1,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ με 0,6% και το 1,3% προς «άλλο κόμμα».

Αντιστοίχως, η συσπείρωση του ΠαΣοΚ υπολογίζεται στο 94,3% και από τους παλαιότερους ψηφοφόρους του φαίνεται το 1,9% να μετακινήθηκε στη ΝΔ, το 1,1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 0,8% στους Οικολόγους Πράσινους, 0,6% στο ΚΚΕ και 0,4% ψήφισε «άλλο κόμμα». Το ΠαΣοΚ επεκράτησε της ΝΔ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με εξαίρεση τους άνω των 65 ετών. Συγκεκριμένα:

* Στις ηλικίες μεταξύ 18 και 44 ετών η ψαλίδα είναι αρκετά μεγαλύτερη, με το 42,9% να ψηφίζει ΠαΣοΚ και το 31,8% ΝΔ. Το 7,5% ψηφίζει ΚΚΕ, το 4,7% ΣΥΡΙΖΑ, το 6,6% ΛΑΟΣ και το 3,5 Οικολόγους Πράσινους. Ενα 3% δηλώνει ότι ψήφισε «άλλο κόμμα».

* Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 18 και 24 ετών η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων παρουσιάζεται κάπως μικρότερη, με το 39,5% να ψηφίζει ΠαΣοΚ και το 36,2% ΝΔ. Το 7,6% ψηφίζει ΚΚΕ, το 5% ΣΥΡΙΖΑ, το 4,3% ΛΑΟΣ και το 3,2% Οικολόγους Πράσινους. Ενα 4,2% ψηφίζει «άλλο κόμμα».

Το ΠαΣοΚ υπερέχει και στις ηλικίες μεταξύ 55 και 64 ετών με 48,5% έναντι 35,1% της ΝΔ, η οποία, αντιθέτως, στους άνω των 65 ετών «πήρε κεφάλι» με 47,2% έναντι 41,6% του ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk