«Αλλαγή, τώρα»

Άσκηση ισχυρής διακυβέρνησης για εθνική αλλαγή ζητά ο ΣΕΒ

Να ασκήσει ισχυρή διακυβέρνηση, όπως απαιτεί η οριακή κατάσταση του τόπου, και να προχωρήσει σε μια πραγματική εθνική αλλαγή που δεν μπορεί να περιμένει, ζητά από το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος.

Άσκηση ισχυρής διακυβέρνησης για εθνική αλλαγή ζητά ο ΣΕΒ | tovima.gr

Να ασκήσει ισχυρή διακυβέρνηση, όπως απαιτεί η οριακή κατάσταση του τόπου, και να προχωρήσει σε μια πραγματική εθνική αλλαγή που δεν μπορεί να περιμένει, ζητά από το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε: «Οι έλληνες πολίτες ψήφισαν αποφασιστικά, με συνείδηση ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα. Ανέδειξαν με την ψήφο τους μια ισχυρή κυβέρνηση, δίνοντάς της την εντολή να ασκήσει την ισχυρή διακυβέρνηση που απαιτούν οι καιροί και η οριακή κατάσταση του τόπου. Χρέος όλων μας, πλέον, είναι να συμβάλλουμε, ο καθένας από την πλευρά του, στο δύσκολο έργο μιας πραγματικής εθνικής αλλαγής, που δεν μπορεί να περιμένει».

Παράλληλα, την επιθυμία η νέα κυβέρνηση να βοηθήσει την παραπέρα ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, πάνω στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου επισημαίνει πως είναι αναγκαία «η ταυτόχρονη λήψη λελογισμένων μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και είναι συνεπή με την αναγκαία προσαρμογή του παρόντος αναπτυξιακού προτύπου».

«Όλα αυτά προϋποθέτουν την κοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ των κομματικών μηχανισμών και των μηχανισμών του κράτους, ώστε και οι αναζητούμενες μεταρρυθμιστικές δράσεις να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά και να υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του κράτους ανεξάρτητα από την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία», τόνισε ο κ. Γραμματίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk