ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τελικά, το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών έδειξε με πολλή σαφήνεια: Πρώτον, ότι οι ψηφοφόροι στη μεγάλη πλειοψηφία τους στράφηκαν προς τα δύο κόμματα που διεκδικούσαν την εξουσία. Αρα, παρά τις ελπίδες των αντιπάλων τους, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο δικομματισμός. Δεύτερον, απεδείχθη επίσης περίτρανα ότι οι προκλητικές ρουσφετολογίες της απερχόμενης κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν το ισχυρό ρεύμα υπέρ της Αλλαγής. Διότι είναι γεγονός (σκανδαλώδες) ότι ακόμη και τις τελευταίες δύο ημέρες προ των εκλογών, οι προσλήψεις «από το παράθυρο» συνεχίστηκαν ακάθεκτες.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ | tovima.gr

Τελικά, το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών έδειξε με πολλή σαφήνεια:

Πρώτον, ότι οι ψηφοφόροι στη μεγάλη πλειοψηφία τους στράφηκαν προς τα δύο κόμματα που διεκδικούσαν την εξουσία. Αρα, παρά τις ελπίδες των αντιπάλων τους, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο δικομματισμός.

Δεύτερον, απεδείχθη επίσης περίτρανα ότι οι προκλητικές ρουσφετολογίες της απερχόμενης κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν το ισχυρό ρεύμα υπέρ της Αλλαγής. Διότι είναι γεγονός (σκανδαλώδες) ότι ακόμη και τις τελευταίες δύο ημέρες προ των εκλογών, οι προσλήψεις «από το παράθυρο» συνεχίστηκαν ακάθεκτες. Αλλά το σωσίβιο απεδείχθη ανενεργό και η προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων δεν απέδωσε. Οσο για τα μικρά κόμματα, η ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει ίσως να επανεξετάσει τα μονότονα συνθήματα που κι αυτά δεν απέδωσαν καρπούς.

Ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Τσίπρας πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ιδίως ο δεύτερος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν στις προ των εκλογών δημοσκοπήσεις να κινείται στα όρια εισόδου στη Βουλή.

Το παιχνίδι τώρα πέρασε στα χέρια του Γ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk