«Ευάλωτη» η ανάκαμψη

«Σε οκτώ μήνες τουλάχιστον η υποχώρηση της ανεργίας διεθνώς» λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Σε τουλάχιστον οκτώ μήνες θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία διεθνώς, υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, θέτοντας στους δεκατέσσερις μήνες το απώτατο σημείο οριστικής κάμψης. «Διαφορετική» για κάθε κράτος η έξοδος από την κρίση.

«Θα πρέπει να αναμείνουμε οκτώ αλλά ίσως και δώδεκα μήνες μέχρι να δούμε την καμπύλη της ανεργίας να μειώνεται» επανέλαβε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ, ο επικεφαλής του, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι «η έξοδος από την παρούσα κρίση θα είναι διαφορετική για κάθε κράτος-μέλος», συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε να αναμένουμε ταχεία μείωση της ανεργίας»

«Αν και τα μεγέθη της ανάπτυξης ξαναπαρουσιάζονται καλά σε πολλά σημεία του πλανήτη» επισήμανε ο Ντ.Στρος-Καν, σημειώνοντας ότι «κατ’ εμέ, αυτή η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας είναι ευάλωτη».

«Όσον αφορά το τέλος της, αυτό είναι πολύ πρόωρο για να το πούμε» πρόσθεσε αμέσως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk