Αλλάζουν όλα στη Ρηγίλλης

Βέβαιη θεωρείται η ριζική αναδιάρθρωση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ με τις αλλαγές να ξεκινούν από την αρχή. Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, οι πάντες προεξοφλούν πως ο κ. Ελ. Ζαγορίτης δεν θα παραμείνει Γραμματέας του κόμματος μετά το συνέδριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα συγκληθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, ενώ δεν θα παραμείνει στη θέση της ούτε η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου . Υψηλόβαθμα στελέχη κατηγορούν τη Ρηγίλλης ότι απέτυχε να κινητοποιήσει τους οπαδούς του κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές.

Βέβαιη θεωρείται η ριζική αναδιάρθρωση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ με τις αλλαγές να ξεκινούν από την αρχή. Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, οι πάντες προεξοφλούν πως ο κ. Ελ. Ζαγορίτης δεν θα παραμείνει Γραμματέας του κόμματος μετά το συνέδριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα συγκληθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, ενώ δεν θα παραμείνει στη θέση της ούτε η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου .

Υψηλόβαθμα στελέχη κατηγορούν τη Ρηγίλλης ότι απέτυχε να κινητοποιήσει τους οπαδούς του κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές. Οπως τονίζουν δεν δημιούργησε εγκαίρως τους μηχανισμούς για την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών, ενώ καθυστέρησαν να ξεκινήσουν οι ανοιχτές συγκεντρώσεις, εντείνοντας το κλίμα ηττοπάθειας που δημιουργήθηκε από τον Ιούνιο.

Επικρατέστεροι για να διαδεχθούν τον κ. Ζαγορίτη φέρονται οι κκ. Ευρ. Στυλιανίδης και Ανδρ. Λυκουρέντζο ς, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως είναι φυσικό και από το αν θα υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα ως το τέλος του χρόνου. Μετά τις εκλογές εξάλλου η ΝΔ θα προχωρήσει σε εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Πολιτικού Συμβουλίου (το οποίο παραμένει επί δύο χρόνια ανενεργό), ενώ στα συρτάρια του Γραμματέα του κόμματος υπάρχει φιλόδοξο σχέδιο για αλλαγή του τρόπου σύνθεσης και λειτουργίας των Νομαρχιακών και των Τοπικών Οργανώσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk