ΟΧΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια Δημοκρατία την ώρα των εκλογών που καθορίζουν το μέλλον του τόπου είναι το να έχει μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι θα απόσχουν από τις κάλπες επειδή δεν καταλήγουν σε μια συγκεκριμένη επιλογή. Βεβαίως στις δημοσκοπήσεις είδαμε αρκετούς ερωτωμένους να απαντούν ότι δεν πιστεύουν πως κανένα κόμμα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τρομερή οικονομική και κοινωνική κρίση στην οποία βρίσκεται ο τόπος.

ΟΧΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ  ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ | tovima.gr

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια Δημοκρατία την ώρα των εκλογών που καθορίζουν το μέλλον του τόπου είναι το να έχει μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι θα απόσχουν από τις κάλπες επειδή δεν καταλήγουν σε μια συγκεκριμένη επιλογή.

Βεβαίως στις δημοσκοπήσεις είδαμε αρκετούς ερωτωμένους να απαντούν ότι δεν πιστεύουν πως κανένα κόμμα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τρομερή οικονομική και κοινωνική κρίση στην οποία βρίσκεται ο τόπος.

Με τη διαφορά ότι η μία παράταξη (η κυβερνώσα) έδωσε ήδη δείγμα γραφής με την αδράνειά της επί σχεδόν έξι χρόνια, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση (όπως φάνηκε στη συνέντευξη Τύπου του κ. Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο την περασμένη Τετάρτη) έχει σχέδιο ανάταξης.

Καθώς δε το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 προεξοφλείται, η προσοχή όλων στρέφεται στην υπό συγκρότηση νέα κυβέρνηση.

Ο νέος πρωθυπουργός καλείται να επιλέξει συνεργάτες – και ασφαλώς θα είναι ήδη κατάλληλα προετοιμασμένος. Βεβαίως το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται λιγότερο στα πρόσωπα και περισσότερο στις επιλογές, στο πρόγραμμα και στην άμεση δράση της νέας κυβερνήσεως.

Τον Ιούλιο του 1974, με την κατάρρευση της απριλιανής δικτατορίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συγκρότησε μια υπερκομματική κυβέρνηση που πέτυχε στην αποστολή της διότι συγκέντρωσε την εμπιστοσύνη του Λαού.

Τον Οκτώβριο του 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου συγκρότησε με τόλμη και φαντασία ένα Υπουργικό Συμβούλιο από νέα πρόσωπα και προχώρησε στη μεγάλη Αλλαγή που απαιτούσε η Χώρα, ασχέτως λαθών (πολιτική Κουτσόγιωργα, επέλαση πρασινοφρουρών κλπ.), τα οποία δεν πρόκειται φυσικά να επαναληφθούν. Φυσική συνέχεια η κυβέρνηση Σημίτη ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1989 και η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ έχασαν το παιχνίδι χωρίς να το καταλάβουν! Η αναμενόμενη κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου θα κριθεί φυσικά από το έργο της.

Υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο νέος πρωθυπουργός είναι δική του δουλειά και ευθύνη. Εκείνο που πρωτίστως και κυρίως ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το έργο της νέας κυβερνήσεως- δηλαδή ΚΑΙ πρόγραμμα ΚΑΙ υλοποίησή του σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. Αύριο Δευτέρα το απόγευμα θα έχει παρέλθει ήδη η πρώτη από τις πρώτες 100 ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες