Ζούγκλα και blogs στο Διαδίκτυο

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με τη Δικαιοσύνη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Παπαγιάννης έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε σε βάρος του ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Αφορμή για τη μήνυση στάθηκαν δύο κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο blog Fimotro το οποίο, όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, ανήκει στον κ. Παπαγιάννη. Στα επίμαχα κείμενα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καταγγελλόταν ως «διαπλεκόμενος» και ότι «κατέδιδε συμφοιτητές του στη χούντα» .

Ζούγκλα και blogs στο Διαδίκτυο | tovima.gr

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ με τη Δικαιοσύνη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Παπαγιάννης έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε σε βάρος του ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκαν δύο κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο blog Fimotro το οποίο, όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, ανήκει στον κ. Παπαγιάννη. Στα επίμαχα κείμενα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καταγγελλόταν ως «διαπλεκόμενος» και ότι «κατέδιδε συμφοιτητές του στη χούντα» . Από την ανάρτηση και μετά άρχισε ένας ηλεκτρονικός πόλεμος μεταξύ των δύο ιστολογίων ο οποίος συνεχίστηκε στις δικαστικές αίθουσες.

Υπενθυμίζεται ότι το blog Fimotro είχε γίνει πρόσφατα, μαζί με άλλα blogs, αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας σχετικά με το ενδεχόμενο να έχει παραβιάσει την απαγόρευση δημοσίευσης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων πριν από τις εκλογές. Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου δήλωσαν ότι ο κ. Παπαγιάννης διαβεβαιώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κατά την κατάθεσή του υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για προσωπική διαφορά. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Εχω γνώση πως ο κύριος αυτός είναι ο συντάκτης των κειμένων ». Μάλιστα ο δικηγόρος του υπέβαλε αίτημα αναβολής της διαδικασίας έτσι ώστε να κληθούν μάρτυρες οι οποίοι και θα καταθέσουν για το αν ο κ. Παπαγιάννης πράγματι δημοσίευσε στο Διαδίκτυο τα επίμαχα κείμενα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 12 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να κληθεί ύστερα από πρόταση του κ. Τριανταφυλλόπουλου ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος κ. Ν.Χατζηνικολάου .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk