ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Νέα μέσα, νέο περιεχόμενο»

ΟΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στο πεδίο της επικοινωνίας που καταγράφονται στη σύγχρονη εποχή της ψηφιοποίησης, με την ολοένα αυξανόμενη χρήση των νέων μέσων επικοινωνίας, είναι το αντικείμενο διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Νέα μέσα, νέο περιεχόμενο» που διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πολίτες ζουν πλέον σε ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις οικίες τους, ακόμη και καθ΄ οδόν από τον έναν χώρο στον άλλον.

ΟΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις στο πεδίο της επικοινωνίας που καταγράφονται στη σύγχρονη εποχή της ψηφιοποίησης, με την ολοένα αυξανόμενη χρήση των νέων μέσων επικοινωνίας, είναι το αντικείμενο διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Νέα μέσα, νέο περιεχόμενο» που διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι πολίτες ζουν πλέον σε ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις οικίες τους, ακόμη και καθ΄ οδόν από τον έναν χώρο στον άλλον. Τα νέα μέσα όμως που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν χρειάζονται και νέο περιεχόμενο, το οποίο και αυτό με τη σειρά του αλλάζει μορφή: μπορεί πλέον να εξατομικευθεί, να τροποποιηθεί και να ανακυκλωθεί πολλές φορές. Στην ιστορία των επικοινωνιών έχει καταγραφεί ότι κάθε νέο μέσο μπορεί μεν να διαθέτει την τεχνολογία αλλά σπάνια το περιεχόμενο.

Στόχος του συνεδρίου είναι να ανιχνεύσει τους νέους τρόπους με τους οποίους τα νέα μέσα εισβάλλουν στο επικοινωνιακό πεδίο και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Επίσης να ρίξει φως στις λύσεις που προτείνουν οι παλιοί προμηθευτές περιεχομένου προκειμένου να προσαρμοστούν στα δεδομένα της νέας εποχής. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα καταθέσουν τις απόψεις τους και την εμπειρία τους ξένοι και έλληνες πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό στο κοινό και πραγματοποιείται, την Τετάρτη, στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας- Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) από τις 9.00

ως τις 19.00.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός