Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «νίκη των Ελλήνων Σοσιαλιστών»

Στα «πρωτοσέλιδα» των μεγαλύτερων διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται οι ελληνικές κάλπες, με τους τίτλους να αναφέρουν «καθαρή νίκη» του ΠΑΣΟΚ. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα διεθνή μέσα αναφέρουν «απόλυτη πλειοψηφία», βασιζόμενα στα exit poll.


Στα «πρωτοσέλιδα» των μεγαλύτερων διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται οι ελληνικές κάλπες, με τους τίτλους να αναφέρουν «καθαρή νίκη» του ΠΑΣΟΚ.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα διεθνή μέσα αναφέρουν «απόλυτη πλειοψηφία», βασιζόμενα στα exit poll, ενώ Reuters και Associated Press στέλνουν τακτικά τηλεγραφήματα με αποτελέσματα και δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών αρχηγών, αλλά και πληροφορίες για το «υπόβαθρο» της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «απόλυτη πλειοψηφία των Σοσιαλιστών», και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση υπέφερε εκλογικά και εξαιτίας των «σκανδάλων διαφθοράς».

Το CNN τιτλοφορεί το θέμα του για τις ελληνικές εκλογές «τα exit poll δείχνουν τον Σοσιαλιστή Παπανδρέου να κερδίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό», και το βρετανικό BBC, υπό τον τίτλο «οι Έλληνες Σοσιαλιστές ετοιμάζονται για νίκη στις κάλπες» αναφέρει τα ποσοστά από τα exit poll, αλλά και δηλώσεις πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, όπως της Φώφης Γεννηματά και του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο γερμανικός Spiegel έχει στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας του την είδηση με τίτλο «Ελλάδα: Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν τις εκλογές για το κοινοβούλιο», μιλώντας για «ισχυρές απώλειες» για το κυβερνών κόμμα. Το κομμάτι αναφέρει ως κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες τις δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και το ρόλο της «δυναστείας» Παπανδρέου. Το ARD λέει ότι «Οι Σοσιαλιστές προηγούνται στις ελληνικές εκλογές».

Ο γαλλικός Monde τιτλοφορεί την είδηση για τις ελληνικές εκλογές «οι Σοσιαλιστές προηγούνται στις βουλευτικές εκλογές», ενώ εκτιμά «καθοριστική την ψήφο των νέων», κάνοντας αναφορά στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 που ξεκίνησαν από την Αθήνα.

Το ΤV5 λέει ότι «οι Σοσιαλιστές προηγούνται, πιθανή η απόλυτη πλειοψηφία για τον Παπανδρέου», ενώ και το αγγλόφωνο France24 έχει πρώτο θέμα ότι «η σοσιαλιστική αντιπολίτεύση προχωρά προς νίκη στις πρόωρες εκλογές».

«H Ελλάδα ψηφίζει, τα exit poll δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ με 42,5% » λέει η ιταλική Repubblica, αναφέροντας ότι οι οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου «μοιράζονται τη διακυβέρνηση της χώρας από το τέλος του καθεστώτος των συνταγματαρχών».

«Τα exit poll δείχνουν απόλυτη πλειοψηφία των Ελλήνων Σοσιαλιστών» λέει ο ισπανικός Pais, έχοντας προηγουμένων πρώτο θέμα της διεθνούς ειδησεογραφίας τους το «Δύο οικογένειες αγωνίζονται για την Ελλάδα», με ιστορική αναδρομή της πορείας των «δυναστειών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk