Τα θύματα του ισπανικού εμφυλίου

ΜΑΔΡΙΤΗ. Στην ταυτοποίηση χιλιάδων θυμάτων του ισπανικού εμφυλίου τα οποία έχουν ενταφιαστεί στο μαυσωλείο του Φράνκο αναμένεται να προχωρήσουν οι αρχές. Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης τη συγκεκριμένη πρόταση. Η απόφαση ελήφθη μετά το ψήφισμα του λεγόμενου «Νόμου για την Ιστορική Μνήμη» του 2007, ο οποίος προβλέπει την αποκατάσταση των θυμάτων του ισπανικού εμφυλίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ενταφιασμένοι του μνημείου της «Κοιλάδας των Νεκρών» 50 χλμ.

Τα θύματα του ισπανικού εμφυλίου | tovima.gr

ΜΑΔΡΙΤΗ. Στην ταυτοποίηση χιλιάδων θυμάτων του ισπανικού εμφυλίου τα οποία έχουν ενταφιαστεί στο μαυσωλείο του Φράνκο αναμένεται να προχωρήσουν οι αρχές. Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης τη συγκεκριμένη πρόταση. Η απόφαση ελήφθη μετά το ψήφισμα του λεγόμενου «Νόμου για την Ιστορική Μνήμη» του 2007, ο οποίος προβλέπει την αποκατάσταση των θυμάτων του ισπανικού εμφυλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ενταφιασμένοι του μνημείου της «Κοιλάδας των Νεκρών» 50 χλμ. βορειοδυτικά της Μαδρίτης φθάνουν τις 30.000 (ανεπισήμως τις 60.000).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk