ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ «Οι πολίτες περισσότερο συμμέτοχοι και ενεργοί στις μεγάλες αποφάσεις»

Για την κατάργηση του επαγγελματισμού στην πολιτική δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Γιομπαζολιάς , υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με το ΠαΣοΚ. Θεωρεί αναγκαία τη θέσπιση ορίου θητειών για όλους τους αιρετούς. Κατά τον κ. Γιομπαζολιά οι πολίτες πρέπει να είναι περισσότερο συμμέτοχοι και ενεργοί στις μεγάλες αποφάσεις. – Οι δημοσιογράφοι γίνονται καλοί πολιτικοί και γιατί; «Δεν είναι τόσο η επαγγελματική ιδιότητα που μετράει. Αλλά οι αρχές, η συνέπεια, ο χαρακτήρας, η ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς, ασφαλώς και οι γνώσεις.

Για την κατάργηση του επαγγελματισμού στην πολιτική δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Γιομπαζολιάς , υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών με το ΠαΣοΚ. Θεωρεί αναγκαία τη θέσπιση ορίου θητειών για όλους τους αιρετούς. Κατά τον κ. Γιομπαζολιά οι πολίτες πρέπει να είναι περισσότερο συμμέτοχοι και ενεργοί στις μεγάλες αποφάσεις.

– Οι δημοσιογράφοι γίνονται καλοί πολιτικοί και γιατί;

«Δεν είναι τόσο η επαγγελματική ιδιότητα που μετράει. Αλλά οι αρχές, η συνέπεια, ο χαρακτήρας, η ανιδιοτελής διάθεση προσφοράς, ασφαλώς και οι γνώσεις. Η επαγγελματική ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα παρέχει στους δημοσιογράφους πρόσθετα εφόδια για να πολιτεύονται σωστά και αποτελεσματικά. Αν το θέλουν και το μπορούν φυσικά. Κάτι για το οποίο κρίνονται, όπως κάθε πολιτικός».

– Γιατί η υποψηφιότητά σας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας;

«Η υποψηφιότητά μου στην Α΄ Αθηνών έρχεται ως συνέχεια της δουλειάς που κάνω τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πρωτεύουσας, ως δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Σκανδαλίδη. Αλλά έρχεται ως συνέπεια της αγάπης μου για την πόλη μας. Της ωριμότητας και της γνώσης των κοινών που μου έδωσε η επαγγελματική μου δημοσιογραφική καριέρα. Της πίστης μου ότι οι αρχές και το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μας από την πολύπλευρη κρίση ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καλύτερης ζωής για τους πολίτες. Και της διάθεσής μου να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των στόχων».

– Φέρνετε κάτι νέο στην πολιτική; «Το μεγάλο νέο το φέρνει το ΠαΣοΚ, που έχει ανανεωθεί σε πρόσωπα, ιδέες και στόχους. Και μπορεί να ξεκολλήσει τη χώρα από τη σημερινή στασιμότητα και να την πάει μπροστά. Το δικό μου νέο αφορά την ανάγκη κατάργησης του επαγγελματισμού στην πολιτική. Της θέσπισης ορίου θητειών για όλους τους αιρετούς. Και το άνοιγμα χώρου για να ασχοληθούν με την πολιτική οι νέοι και οι νέες, να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον τους τα νιάτα της πατρίδας μας». – Πώς θέλετε τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, με τον νέο εκλογικό νόμο που εξήγγειλε το ΠαΣοΚ;

«Μελετημένες ήδη οι καινοτομίες. Π.χ. μονοεδρικές ή ολιγοεδρικές μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, για να γνωρίζουν από κοντά οι εκλογείς τον βουλευτή τους και εκείνος τα θέματα της περιοχής και των πολιτών που εκπροσωπεί. Εξασφάλιση της τετραετούς θητείας κάθε κυβέρνησης, χωρίς πρόωρες εκλογές, παρά μόνο για μείζονες εθνικούς λόγους, που μπορούν να συμφωνηθούν. Και εθνικά ή τοπικά δημοψηφίσματα. Οι πολίτες περισσότερο συμμέτοχοι και ενεργοί στις μεγάλες αποφάσεις».

– Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι όσοι ράβουν κοστούμια για θέσεις εξουσίας θα τους μείνουν στις ντουλάπες και ότι θα αξιολογηθούν όλα τα στελέχη. Για ποιους το λέει; Θα δεχόσαστε να περάσετε από μια τέτοια αξιολόγηση;

«Το μήνυμα που έδωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με αυτή την πολύ σωστή αναφορά αφορά κάθε καλαμοκαβαλάρη, καρεκλοκένταυρο, εξουσιομανή, ρουσφετοσυνηθισμένο και επαγγελματία της πολιτικής. Σε όποια θέση εξουσίας και αν ορέγεται να αξιοποιηθεί. Και η αξιολόγηση των στελεχών δεν θα είναι καμιά εξεταστική διαδικασία. Τα στελέχη είναι γνωστά, όπως και οι ικανότητές τους. Ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα γύρω του θα επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους για τις κατάλληλες θέσεις με αυστηρά κριτήρια. Οχι μόνο από το στελεχικό δυναμικό του ΠαΣοΚ αλλά ευρύτερα της κοινωνίας. Και έκαστος εφ΄ ω… θα ταχθεί. Θα ήμουν ευτυχής αν αποκλείονταν οι αλαζόνες, οι ρουσφετολόγοι και οι ρεβανσιστές».

– Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, νομίζετε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και με ποιους;

«Η μεγάλη καθημερινή δημοσκόπηση της κοινωνίας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει, στη μέγιστη πλειοψηφία του, να δώσει ισχυρή αυτοδυναμία στο ΠαΣοΚ για να εφαρμόσει ακώλυτα το ελπιδοφόρο καινοτόμο πρόγραμμά του. Και να κριθεί για αυτό. Οχι όμως με αλαζονεία και αυταρέσκεια. Η αυτοδυναμία διόλου δεν εμποδίζει τη συνεργασία με κάθε δημοκρατικό φορέα ή προσωπικότητα που μπορεί και θέλει να συμβάλει για το καλύτερο μέλλον του τόπου και των πολιτών».

– Με πόσους υπουργούς νομίζετε ότι καλύπτεται η εξαγγελία του προέδρου του ΠαΣοΚ για μικρό κυβερνητικό σχήμα; Ποια κατά τη γνώμη σας υπουργεία πρέπει να καταργηθούν και ποια να δημιουργηθούν;

«Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου και οι ειδικοί συνεργάτες του θα κρίνουν για αυτά. Εχουν ήδη εξαγγελθεί οι προθέσεις. Ευέλικτη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Αυτό σαν αρχή και γενικό μήνυμα. Το κρίσιμο είναι ο ευρύτερος κρατικός χώρος. Που χρειάζεται αναδιάταξη, έμπνευση, διαδικαστικές αποαγγυλώσεις, όρεξη για δουλειά με ικανοποιητικές αμοιβές και πάταξη του ρουσφετιού και των διεφθαρμένων πρακτικών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk