Ενισχύθηκαν μόνο 48.000 εταιρείεςμέσω του ΤΕΜΠΜΕ

Μόνο 48.000 Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, από τις περίπου 875.000 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, αξιοποίησαν το Πρόγραμμα Εγγύησης Δανείου του ΤΕΜΠΜΕ στην αρχική φάση του. Το συνολικό ύψος των δανείων έφθασε στα 4,8 δισ. ευρώ στην πρώτη φάση του Προγράμματος, που ήδη ολοκληρώθηκε. Στη χώρα μας λειτουργούν 875.000 επιχειρήσεις που απασχολούν ως και 49 άτομα. Οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται το Πρόγραμμα για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους αποτελούν το 98% του συνολικού αριθμού των ελληνικών επιχειρήσεων και απασχολούν περίπου 1.

Ενισχύθηκαν  μόνο 48.000  εταιρείεςμέσω  του ΤΕΜΠΜΕ | tovima.gr

Μόνο 48.000 Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, από τις περίπου 875.000 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα, αξιοποίησαν το Πρόγραμμα Εγγύησης Δανείου του ΤΕΜΠΜΕ στην αρχική φάση του. Το συνολικό ύψος των δανείων έφθασε στα 4,8 δισ. ευρώ στην πρώτη φάση του Προγράμματος, που ήδη ολοκληρώθηκε. Στη χώρα μας λειτουργούν 875.000 επιχειρήσεις που απασχολούν ως και 49 άτομα. Οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται το Πρόγραμμα για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους αποτελούν το 98% του συνολικού αριθμού των ελληνικών επιχειρήσεων και απασχολούν περίπου 1.250.000 εργαζομένους, συνεπώς η ως τώρα συμμετοχή είναι μάλλον μικρή, συγκρινόμενη με το σύνολο. Οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στην πρώτη φάση με τους τρεις προϋπολογισμούς κερδοφόρους ουσιαστικά επηρέασαν αρνητικά τη μαζική συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη ρευστότητας.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του Προγράμματος όπου το συνολικό ποσό των δανείων, σύμφωνα με υπολογισμούς του ίδιου του ΤΕΜΠΜΕ, θα φθάσει ίσως και στα 9,5 δισ. ευρώ.

Η εγγύηση από το ΤΕΜΠΜΕ αφορά το 80% κάθε δανείου. Κάθε επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα απασχολεί κατά μέσον όρο τέσσερις εργαζομένους και το δάνειο το οποίο συνάπτει φθάνει περίπου τα 100.000 ευρώ. Το επιτόκιο του δανείου είναι διαχειρίσιμο, δεδομένου ότι το ύψος του είναι στο Εuribor +2,1%, σε σχετικά χαμηλότερο επίπεδο απ΄ ό,τι ισχύει σήμερα στην τραπεζική αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk