Διαμαρτυρία, στην Αυστραλία, με πέντε νεκρά κοάλα σε… φέρετρα

Τα πέντε νεκρά κοάλα είχαν σκοτωθεί από αυτοκίνητα και η κυρία Βάντα Γκραμπόφσκι που τα μάζεψε από το δρόμο τα έβαλε στο ψυγείο προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν οι διαδηλωτές για την διαμαρτυρία τους.

Διαμαρτυρία, στην Αυστραλία, με πέντε νεκρά κοάλα σε… φέρετρα | tovima.gr

Πέντε φέρετρα με πέντε νεκρά κοάλα παρέδωσε ομάδα διαδηλωτών στο κοινοβούλιο του Κουίνσλαντ διαμαρτυρόμενη για την σταδιακή εξαφάνιση των συμπαθητικών αυτών μαρσιποφόρων και για την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής προστασίας του κατ’ εξοχήν αυτού αυστραλιανού είδους.
Τα πέντε νεκρά κοάλα είχαν σκοτωθεί από αυτοκίνητα και η κυρία Βάντα Γκραμπόφσκι που τα μάζεψε από το δρόμο τα έβαλε στο ψυγείο προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν οι διαδηλωτές για την διαμαρτυρία τους. Όπως είπε η ίδια αυτό που έκανε είναι παράνομο και μπορεί να μπει ακόμα και φυλακή. «Μου είπαν να τα δώσω στις αρμόδιες υπηρεσίες να τα εξαφανίσουν» είπε η Γκραμπόφσκι «και έτσι γίνεται συνήθως. Τα μαζεύουν, τα εξαφανίζουν και κανένας δεν γνωρίζει ότι κάθε χρόνο σκοτώνονται πάνω από 3.000 κοάλα μόνο στο Κουίνσλαντ».
Να αναφέρουμε ότι οι μαζικοί θάνατοι των κοάλα δεν είναι φαινόμενο που πλήττει μόνο την Πολιτεία του Κουίνσλαντ, αλλά γενικότερα όλη την Αυστραλία. Στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ και μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν σκοτωθεί πάνω από 25.000 κοάλα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ ήδη η κυβέρνηση της Κουινσλάνδης ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι μία έκταση 56 στρεμμάτων στην
περιοχή Alexandra Hills θα ανακηρυχθεί ως περιοχή όπου το κοάλα θα θεωρείται προστατευόμενο είδος.
Κατά τις αρχές του 20ού αιώνα το κοάλα κυνηγήθηκε μέχρι εξαφάνισης, κυρίως για τη γούνα του. Στα πρόσφατα χρόνια, κάποιες αποικίες χτυπήθηκαν σοβαρά από ασθένειες. Τα συμπαθητικά αυτά μαρσιποφόρα χρειάζονται μεγάλες και υγιείς δασώδεις περιοχές, και ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε αναζήτηση νέων περιοχών και συντρόφων. Ο ολοένα αυξανόμενος ανθρώπινος πληθυσμός στις παράκτιες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Αυστραλίας συνεχίζει να κόβει τους διαδρόμους που χρειάζονται τα κοάλα για να ταξιδέψουν, προκειμένου να βρουν φαγητό, αφήνοντας τις αποικίες τους σε θαμνώδεις περιοχές που όλο και
μειώνονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk