ΙνδονησίαΣφοδρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό ενδέχεται να ξεπεράσουν τους χίλιους, εκτιμά το υπουργείο Υγείας

<b>Ινδονησία</b>Σφοδρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό ενδέχεται να ξεπεράσουν τους χίλιους, εκτιμά το υπουργείο Υγείας | tovima.gr

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Σουμάτρας στην Ινδονησία, ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι στις χώρες κατά μήκος του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τον Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,9 Ρίχτερ.

Ωστόσο το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ινδονησίας εκτιμά ότι η σεισμική δόνηση ήταν 7,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 30 μίλια από την ακτή Παγκάνγκ, κατά μήκος του ίδιου ρήγματος που προκάλεσε το τεράστιο τσουνάμι στην Ασία το 2004, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 230.000 άνθρωποι.

Πάνω από χίλια άτομα ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στην ινδονησιακή νήσο Σουμάτρα, εκτίμησε ο επικεφαλής του «Τμήματος αντιμετώπισης κρίσεων», που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας, Ρούσταμ Πακάγια.

«Δυστυχώς μπορεί να υπάρξουν και περισσότεροι από χίλιοι νεκροί, γιατί είναι πολλά τα κτίρια και τα σπίτια που έχουν καταστραφεί» στην πόλη Παντάνγκ και στις γύρω περιοχές της , δήλωσε ο κ. Πακάγια, που πρόσθεσε ότι η πόλη αυτή απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα απο την Τζακάρτα.

Ο επίσημος αριθμός των θυμάτων μέχρι τα ξημερώματα ήταν 75.

Οι έρευνες γίνονται με μεγάλη δυσκολία τώρα, γιατί έχει σκοτεινιάσει ενώ έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες λόγω του μεγάλου σεισμού 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι αρχές της Ινδονησίας έχουν αποστείλει στην περιοχή βοήθεια, φάρμακα , σκηνές και τρόφιμα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk