Φυλάκιση 4 ετών στον Μάκη και στους Χαρίλαους Ψωμιάδη

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς, καταδικάστηκαν χθες ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και δύο εξάδελφοί του, οι Χαρίλαος Γ.Ψωμιάδης και Χαρίλαος Π. Ψωμιάδης, για αποδοχή εικονικών τιμολογίων ύψους 11 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω τιμολόγια εκδόθηκαν δήθεν για έργα στο προπονητήριο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες την περίοδο 2001-2004, που η οικογένεια των Ψωμιάδηδων είχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ (σ.

Φυλάκιση 4 ετών στον Μάκη  και στους Χαρίλαους Ψωμιάδη | tovima.gr

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς, καταδικάστηκαν χθες ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και δύο εξάδελφοί του, οι Χαρίλαος Γ.Ψωμιάδης και Χαρίλαος Π. Ψωμιάδης, για αποδοχή εικονικών τιμολογίων ύψους 11 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω τιμολόγια εκδόθηκαν δήθεν για έργα στο προπονητήριο της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες την περίοδο 2001-2004, που η οικογένεια των Ψωμιάδηδων είχε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ (σ.σ.: ο Μάκης δεν φαινόταν επισήμως, έχοντας χρίσει τους εξαδέλφους του πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο). Τα εικονικά τιμολόγια ήταν τρία και τα είχε εκδώσει ως εργολάβος κάποιος σταβλίτης ονόματι Αντώνης Κατσαρός ο οποίος προείσπραξε τα χρήματα από το ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά λίγο αργότερα (Σεπτέμβριος 2002) τα επέστρεψε στο… ταμείο του Μ. Ψωμιάδη, ο οποίος ματαίωσε το έργο επιστρέφοντας τα τιμολόγια-«μαϊμού» στον «εργολάβο»-μαϊμού.

Μετά την καταδικαστική αυτή απόφαση ο Μ. Ψωμιάδης και τα εξαδέλφια του, οι οποίοι, σημειωτέον, δεν παρέστησαν χθες στο δικαστήριο, εφόσον συλληφθούν θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Χθες αναμενόταν να εκδοθούν από την ΕΛ.ΑΣ. τα σχετικά εντάλματα σύλληψης των καταδικασθέντων, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό από τους συνηγόρους, προτίθενται να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα (τουτέστιν αίτηση αναστολής στον Αρειο Πάγο) για να πετύχουν μετατροπή της ποινής. Πάντως με το που έγινε γνωστή η καταδικαστική απόφαση στην Καβάλα όπου διαμένει τώρα ο Μ. Ψωμιάδης όντας αφεντικό της ομώνυμης ΠΑΕ με τον γιο του Σταύρο Ψωμιάδη στην προεδρική μαρκίζα της ομάδας, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήδη ο «Μάκαρος» βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στον Καναδά!

Ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση είχε η τότε οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ Τριανταφυλλιά (Φιλιώ) Γεωργίου, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή, καθώς της αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk