Θα έπνιγαν την αγορά με επικίνδυνα αναβολικά

Κύκλωμα διακίνησης επικίνδυνων αναβολικών ουσιών, στο οποίο εμπλέκονται γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας και ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας ειδών υγιεινής διατροφής, εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Επειτα από έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 26.500 σκευάσματα winstrol, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία περιέχουν τη δραστική, πλην όμως άκρως τοξική, ουσία stanozolol. Η εν …

Κύκλωμα διακίνησης επικίνδυνων αναβολικών ουσιών, στο οποίο εμπλέκονται γιατρός δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας και ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας ειδών υγιεινής διατροφής, εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Επειτα από έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 26.500 σκευάσματα winstrol, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία περιέχουν τη δραστική, πλην όμως άκρως τοξική, ουσία stanozolol. Η εν λόγω ουσία έχει χαρακτηριστεί η «ανεπίσημη αγαπημένη» των αθλητών τόσο του στίβου όσο και του bodybuilding, καθώς με μαγικό τρόπο συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη, στην υπερτροφία ακριβέστερα, του μυϊκού συστήματος και κατ΄ επέκταση στην πολυπόθητη βελτίωση των αγωνιστικών επιδόσεών τους. Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε στις 6 Απριλίου 2009, όταν ο ισπανικός οργανισμός φαρμάκων (Αgemed) με επείγον σήμα που απέστειλε στον ΕΟΦ παρέσχε στοιχεία γύρω από την ύποπτη δράση ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας, η οποία ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο των βιολογικών προϊόντων εμφανίζεται να έχει εμπορικές συ ναλλαγές με ισπανική εταιρεία εμπορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Από την εξέταση των στοιχείων που πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων διαπιστώθηκε ότι όντως η εταιρεία ειδών υγιεινής διατροφής, με έδρα τη Λυκόβρυση, είχε εισαγάγει από την ισπανική εταιρεία sideridis φαρμακευτικά σκευάσματα για λογαριασμό ενός ωτορινολαρυγγολόγου που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Τ ούτων δοθέντων η διοίκηση του ΕΟΦ διαβίβασε τον σχετικό φάκελο της υπόθεσης στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων για τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας στα πεπραγμένα της εισαγωγικής εταιρείας. Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΥΠΕΕ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας το περασμένο καλοκαίρι, από την οποία διαπιστώθηκε του λόγου το αληθές.

Κληθείς να δώσει εξηγήσεις στην ΥΠΕΕ ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που εδρεύει στη Λυκόβρυση ισχυρίστηκε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα επαναπροώθησε στη Γερμανία, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από την έρευνα της ΥΠΕΕ. Αντιθέτως, διαπιστώθηκε ότι τελικός αποδέκτης του φορτίου ήταν ο γιατρός ΩΡΛ και ότι τα επικίνδυνα αναβολικά διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk