Η αρχή με τις ευπαθείς ομάδες

Σε είκοσι μέρες και χωρίς δήλωση συναίνεσης ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης

Εντός είκοσι ημερών και χωρίς δήλωση συναίνεσης θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κατά της νέας γρίπης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Δ.Αβραμόπουλος. Αλλες 100.000 δόσεις εμβολίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε είκοσι μέρες και χωρίς δήλωση συναίνεσης ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης | tovima.gr

Σε είκοσι ημέρες και χωρίς δήλωση συναίνεσης θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κατά της νέας γρίπης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη σύσκεψη της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης.

‘Ηδη 100.000 δόσεις εμβολίου υπάρχουν ήδη στη χώρα μας και βρίσκονται σε εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Υγείας στη Βάρη.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δοθεί το πράσινο φως στις φαρμακευτικές εταιρείες Novartis και Glaxo που παράγουν το νέο εμβόλιο, να προχωρήσουν στη διάθεσή του σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως εκτιμούν οι φορείς του υπουργείου Υγείας, άλλες 100.000 δόσεις εμβολίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα.

Το εμβόλιο θα χορηγηθεί αρχικά στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες υπολογίζεται ότι στο σύνολό τους αγγίζουν τα 2.500.000 πολιτών της χώρας.

Σχετικά με το κλείσιμο σχολείων εξαιτίας κρουσμάτων της νέας γρίπης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες ήταν μια άσκηση για το υπουργείο και τις Αρχές γενικότερα, από την οποία αποδείχτηκε η αποτελεσματικότητα αλλά και η επιτυχημένη δράση όταν η γρίπη εμφανίστηκε στα σχολεία.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγεία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΠΟΥ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk