Νέα κρούσματα της γρίπης

Έκλεισε το Λύκειο Μελισσίων και το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου λόγωτης γρίπης

Τη διακοπή -για επτά ημέρες- της λειτουργίας του Λυκείου Μελισσίων και του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου αποφάσισε η Νομαρχία Αθηνών, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργείου Υγείας και μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων της νέας γρίπης. Συνεδριάζει την Τετάρτη η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας.

Τη διακοπή της λειτουργίας του Λυκείου Μελισσίων και του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου για επτά ημέρες αποφάσισε η Νομαρχία Αθηνών, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργείου Υγείας και μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων της νέας γρίπης. Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας.

Το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε χθες το βράδυ, καθώς υπήρξαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη Β’ τάξη του Λυκείου Μελισσίων, ενώ από την Α’ τάξη του Λυκείου απουσίαζαν χθες επτά μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσει για επτά ημέρες και το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, όπου παρουσιάστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ 15 μαθητές ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Να σημειωθεί πως σε κατ’ οίκον νοσηλεία εξακολουθούν να βρίσκονται οι μαθητές των Λυκείων Μελισσίων και Χαϊδαρίου, οι οποίοι επίσης προσβλήθηκαν από τον ιό, ενώ εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο ένας εκ των δύο μαθητών που προσβλήθηκαν από την νέα γρίπη και νοσηλευόταν.

Ο δεύτερος, νοσηλεύεται με συμπτώματα ήπιας πνευμονίας, αλλά η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει συνεχή βελτίωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk