Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης στα σχολεία

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Μετά τα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης που οδήγησαν στο κλείσιμο τρία τμήματα των Λυκείων Χαϊδαρίου και Μελισσίων, άλλα δύο παρουσιάστηκαν σε Λύκειο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Χθες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές εντόπισαν και άλλα «ύποπτα» περιστατικά, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. «Ερευνούμε ορισμένα περιστατικά από σχολεία της Αττικής.Μέχρι αύριο (σ.σ.:σήμερα)…

Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης στα σχολεία | tovima.gr

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Μετά τα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης που οδήγησαν στο κλείσιμο τρία τμήματα των Λυκείων Χαϊδαρίου και Μελισσίων, άλλα δύο παρουσιάστηκαν σε Λύκειο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Χθες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές εντόπισαν και άλλα «ύποπτα» περιστατικά, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. «Ερευνούμε ορισμένα περιστατικά από σχολεία της Αττικής.Μέχρι αύριο (σ.σ.:σήμερα) το μεσημέρι θα ξέρουμε…» δήλωσε προς «Το Βήμα» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Π. Ευσταθίου. Ηπια συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν και δύο καθηγητές του Λυκείου Χαϊδαρίου, χωρίς να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κρούσματα της νέας γρίπης.

Οι καθηγητές βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Πάντως και χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος ήταν καθησυχαστικός. «Είμαστε σε συστηματική και καθημερινή συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα,λειτουργούμε σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας. Ολα μέχρι στιγμήςλειτούργησαν κανονικάκαι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ανασφάλειας. Οι επιστήμονες κάνουν σωστά τη δουλειά τους» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι τα τρία τμήματα των Λυκείων Χαϊδαρίου και Μελισσίων θα παραμείνουν κλειστά ως και την Παρασκευή προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος.

Αρχίζει η διάθεση των πανδημικών εμβολίων
Σε ό,τι αφορά τα πανδημικά εμβόλια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χθες το πράσινο φως για να αρχίσουν να πωλούνται στην Ευρώπη τα δύο πρώτα εξ αυτών. Τα εμβόλια θα διατεθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και στην Ιρλανδία, στο Λιχτενστάιν και στη Νορβηγία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διάθεση των εμβολίων θα έχει ξεκινήσει μέχρι αύριο, 1η Οκτωβρίου, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε «… να υπάρχουν αρκετά εμβόλια πριν από την περίοδο εμφάνισης της εποχικής γρίπης». Η έγκαιρη διάθεση των εμβολίων- επισημαίνεται στην ανακοίνωση- θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης ασθενειών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk