Το περιοδικό «Μετεξέλιξη» και το αυτογκόλ του κ. Χατζή

Στην πολιτική, όπως και στο ποδόσφαιρο, τα αυτογκόλ είναι πολύ συχνά. Ο κ. Ι. Χατζής, αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και εκδότης του κομματικού περιοδικού «Μετεξέλιξη», έβαλε χθες ένα ακόμη αυτογκόλ. Η γκάφα που έκανε με το περιοδικό «Μετεξέλιξη» προκάλεσε την έκρηξη οργής από πληθώρα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζής, στενός πολιτικός φίλος και πολύτιμος συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη , φέρνει αναστάτωση στη ΝΔ.

Το περιοδικό «Μετεξέλιξη» και το αυτογκόλ του κ. Χατζή | tovima.gr

Στην πολιτική, όπως και στο ποδόσφαιρο, τα αυτογκόλ είναι πολύ συχνά. Ο κ. Ι. Χατζής, αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και εκδότης του κομματικού περιοδικού «Μετεξέλιξη», έβαλε χθες ένα ακόμη αυτογκόλ.

Η γκάφα που έκανε με το περιοδικό «Μετεξέλιξη» προκάλεσε την έκρηξη οργής από πληθώρα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζής, στενός πολιτικός φίλος και πολύτιμος συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη , φέρνει αναστάτωση στη ΝΔ. Η «Μετεξέλιξη» για μία ακόμη φορά άναψε φωτιές και ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, επαναφέροντας στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης τη σκοπιμότητα ύπαρξης του εν λόγω περιοδικού, η έκδοση του οποίου άρχισε την περίοδο που ο κ. Μεϊμαράκης εξελέγη Γραμματέας της ΝΔ, την άνοιξη του 2001.

Ο κ. Χατζής γράφει πάντοτε το κύριο άρθρο στο περιοδικό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ερεθίσει με τις απόψεις του. Μαζί με τον κ. Σ. Κορομάντζο και την κυρία ΒούλαΧάντζιου (διευθύντρια του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη) αποτελούν τον πυλώνα του συστήματος του υπουργού Αμυνας. Ασχολείται με θέματα Τύπου και διατηρεί επαφές με δημοσιογράφους, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο ποδόσφαιρο.

Μ όλις ο κ. Μεϊμαράκης, τον Φεβρουάριο του 2006, αποχώρησε από τη Ρηγίλλης για το Πεντάγωνο, ο κ. Χατζής ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Εκεί, στην οδό Λυκείου, συνεργάστηκε με τον άλλο στενό φίλο του κ. Μεϊμαράκη, τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, τον κ. Ν. Καραχάλιο , με τον οποίο συζητούσε και θέματα για το περιοδικό.

Πολλοί στη ΝΔ θυμούνται εξώφυλλο της «Μετεξέλιξης», όπου με αφορμή την υπόθεση της Siemens φιγουράριζαν πλυντήρια και στεγνωτήρια, άλλοι υπενθύμιζαν παλαιότερο άρθρο για τη διοίκηση της ΕΡΤ με σκληρές αναφορές, το οποίο ύστερα από πολλές αντιδράσεις αποσύρθηκε.

Αλλη φορά στο περιοδικό υπήρξαν λίβελοι κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, αλλά και επίθεση στους «γαλάζιους καλαμοκαβαλητές» διοικητές ΔΕΚΟ.

Μία ακόμη «μελανή» σελίδα στο περιοδικό ήταν όταν μετά την παλαιότερη τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στη στήλη «Προεκτάσεις» του εντύπου δημοσιεύθηκε ανάλυση της προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα» από «ειδικό συνεργάτη», ο οποίος επεσήμαινε με έμφαση ότι σε γεωστρατηγικό επίπεδο η χώρα που ωφελείται από την επίθεση είναι η Τουρκία. Και δεν είναι μόνο αυτά τα… αυτογκόλ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk