Ρουσφετολογικό μπαράζ και στην Εκπαίδευση καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προωθεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές ότι ξεκινάει το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία, το οποίο είχε καθυστερήσει εφέτος περισσότερο από άλλες χρονιές. Το υπουργείο Παιδείας έχει πάρει από το Συμβούλιο της Επικρατείας …

Ρουσφετολογικό μπαράζ και στην Εκπαίδευση καταγγέλλει η ΟΛΜΕ | tovima.gr

Προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προωθεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές ότι ξεκινάει το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα σχολεία, το οποίο είχε καθυστερήσει εφέτος περισσότερο από άλλες χρονιές. Το υπουργείο Παιδείας έχει πάρει από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξαίρεση από τον κανόνα για «πάγωμα» των προσλήψεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, λόγω του αναγκαίου διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων. Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν όμως ότι 8.000

ως 9.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, κατά παράβαση των περιορισμών που θέτει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οπως αναφέρει ο συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ κ. Θ. Κοτσυφάκης , η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ορίζει ότι οι προσλήψεις αυτές πρέπει να γίνουν με βάση τον Ενιαίο Πίνακα αναπληρωτών-ωρομισθίων. Αντ΄ αυτού γίνονται και εφέτος με την περυσινή διαδικασία, δηλαδή θα οριστούν απευθείας από τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης κάθε περιοχής. «Σημειώνουμε ότι η διαδικασία αυτή είναι στα όρια της νομιμότητας και πέρα από όσα προβλέπονται στην απόφαση σχετικά με τις προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, την οποία έχει εκδώσει η επιτροπή του ΣτΕ» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει μάλιστα την υπόσχεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι οι εφετινές προσλήψεις στο επίμαχο πρόγραμμα θα γίνουν με βάση τους πίνακες των αναπληρωτών και μόνο.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει το «εμπόριο ελπίδων» που γίνεται στους νέους εκπαιδευτικούς και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση που ελήφθη. «Σε διαφορετική περίπτωση, καλούμε τους διευθυντές Εκπαίδευσης να ακυρώσουν στην πράξη αυτή την πελατειακή διαδικασία και να κάνουν τις προσλήψεις ωρομισθίων για το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με βάση τον Ενιαίο Πίνακα αναπληρωτών-ωρομισθίων» καταλήγει.

Συνολικά ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα γίνουν περίπου 11.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις ανάγκες των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται σε σχολεία της χώρας. Οι προσλήψεις αυτές όμως γίνονται με τη νόμιμη διαδικασία και τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk