«Πάρτι» προαγωγών και μεταθέσεων στη Δημόσια Υγεία

Εκατοντάδες μεταθέσεις, αποσπάσεις και προαγωγές εργαζομένων στο ΕΣΥ προεκλογικού χαρακτήρα προώθησε τον τελευταίο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πολλές μετακινήσεις γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων έγιναν από μονάδες της περιφέρειας σε μεγάλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών του χώρου της Υγείας οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «…“τακτοποίησε” εν μιά νυκτί όλους τους δικούς της ανθρώπους». Χαρακτηριστικό …

«Πάρτι» προαγωγών και μεταθέσεων στη Δημόσια Υγεία | tovima.gr

Εκατοντάδες μεταθέσεις, αποσπάσεις και προαγωγές εργαζομένων στο ΕΣΥ προεκλογικού χαρακτήρα προώθησε τον τελευταίο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πολλές μετακινήσεις γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων έγιναν από μονάδες της περιφέρειας σε μεγάλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών του χώρου της Υγείας οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «…“τακτοποίησε” εν μιά νυκτί όλους τους δικούς της ανθρώπους».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Στην αρχή της διακυβέρνησής της υποβάθμισε και ουσιαστικά παρόπλισε τη διευθύντρια Διοικητικού και τώρα στο κύκνειο άσμα της, με σπασμωδικές κινήσεις πανικού, τοποθετεί την υποδιευθύντρια Διοικητικού σε άλλο νοσοκομείο ώστε να “αναβαθμίσει” τον προσωπάρχη (συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ) και να ενισχύσει τη συνεργασία του με τον νυν διοικητικό διευθυντή…» τονίζουν και συνεχίζουν: «Ενδεικτικό της “ικανότητάς τους” είναι η τοποθέτηση σε θέση τομεάρχου από τη ΔΥΠΕ συναδέλφισσας που έχει συνταξιοδοτηθεί και διαγραφεί από τη δύναμη του νοσοκομείου από τις αρχές Αυγούστου». Ενα ακόμη παράδειγμα που φέρουν στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής αφορά τη μετάθεση γιατρού στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα. «Η απόφασή σας αυτή, η οποία εκδόθηκε την παραμονή της προκήρυξης των εκλογών,είναι καταφανώς μη νόμιμη» αναφέρουν σε υπόμνημά τους προς τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο .

Οπως εξηγούν, «ούτε από τις αναφερόμενες στο προοίμιο αυτής διατάξειςούτε από άλλες διατάξεις της ισχύουσας κείμενης νομοθεσίας προβλέπεται η “μετάθεση ιατρού κλάδου ΕΣΥ” πλην της περιπτώσεως του άρθρου 43 παρ. 4 του Ν. 1759/1988, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 39 του Ν. 2072/1992 (ΦΕΚ Α΄ 125/23.7.1992) και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 21 του Ν. 2737/1999 (ΦΕΚ Α΄ 174), διάταξη που αφορά αποκλειστικά τις άγονες περιοχές και εξαιρεί πάντως σαφώς τη μετάθεση στην περιφέρεια της Αθήνας».

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής επισημαίνουν ότι «είναιπαράνομο να εκδίδονται τέτοιες σοβαρές αποφάσεις που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση ιατρών του ΕΣΥ και άπτονται της ίδιας της λειτουργίας φορέων και μάλιστα του 1ου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Ελλάδα,χωρίς κανένα νομοθετικό έρεισμα και ειδικότερα χωρίς να υπάρχει κατά νόμο αυτή η δυνατότητα».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk