Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, στο Ζάππειο

Διμέτωπη επίθεση προς τους πολιτικούς αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε, κατά την διακαναλική συνέντευξή του, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ.Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι «αποσοβούν», κατά την προεκλογική περίοδο, ζητήματα διαφθοράς, όπως η Siemens και τα εθνικά θέματα και δεν υπεισέρχονται συγκεκριμένα στις πολιτικές τους για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση.

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, στο Ζάππειο | tovima.gr

Διμέτωπη επίθεση προς τους πολιτικούς αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε, κατά την διακαναλική συνέντευξή του, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ.Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι «αποσοβούν», κατά την προεκλογική περίοδο, ζητήματα διαφθοράς, όπως η Siemens και τα εθνικά θέματα και δεν υπεισέρχονται συγκεκριμένα στις πολιτικές τους για θέματα όπως η λαθρομετανάστευση.

«Έχετε δει ποτέ άλλοτε προεκλογική ατζέντα μονοθεματική; Μόνο την Οικονομία; Πάμε σε κάλπες, χωρίς να έχουμε μάθει τους αποδέκτες των 100 εκ. ευρώ από τη Siemens. Ήδη, στη Γερμανία έχει βγει δικαστική απόφαση, που τους καθιστά συναυτουργούς σ΄ ένα έγκλημα. Θα περίμενα από τον κ. Παπανδρέου να έδειχνε την ευαισθησία να αναλάβει την ευθύνη για το ποσοστό, που τον αφορά. Τι ακούσαμε από τον κ. Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα; Να απαντήσει, τι εννοούσε όταν έλεγε πως δεν μπορεί να έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία για λίγα στρέμματα. Αυτή τη στιγμή το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη φάση του. Και ο κ. Καραμανλής ψεύδεται, όταν λέει πως είχε πει «όχι» στο σχέδιο Ανάν», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επέμεινε δε, ότι υπάρχει «άτυπη συμφωνία» των δύο να μην επανέρχονται ενόψει των εκλογών αυτά τα θέματα και ότι «τα μεγάλα τζάκια έχουν μοιράσει ρόλους στο μετεκλογικό σκηνικό». Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρέδωσε στον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, αφού «η κυβέρνηση δεν έπεσε στη Βουλή. Ο κ. Καραμανλής τράπηκε σε φυγή».

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση στην Οικονομία, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «την έφερε στον πάτο» και η ΝΔ, απλώς, «σκούπισε τον πάτο του βαρελιού». Εκτίμησε ότι «ξημερώνουν χειρότερες ημέρες» και διερωτήθηκε «ποιος τώρα θα πάρει το βάρος, αφού ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δέχθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;». Επανέλαβε παρεμπιπτόντως την πρότασή του «για έξοδο από την κρίση», να βρεθεί τρόπος ώστε να εισρεύσουν τα χρήματα της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία.

Για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης ο κ. Καρατζαφέρης επανέφερε την πρότασή του για εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης, κατά το πρότυπο Λαφοντέν στην Γερμανία, καθώς επίσης και την εκ μέρους της Ελλάδας άσκηση πίεσης προς την Ε.Ε. να φυλάσσει τα σύνορά της για να θωρακιστούν τα κράτη από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών.

Σε ερώτηση για την «επόμενη ημέρα στη ΝΔ» και τι ρόλο διαβλέπει για τον ίδιο και το κόμμα του μετά τις εκλογές, αν και εφόσον η κυβερνώσα παράταξη χάσει τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε «τριγμούς, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό στο ΠΑΣΟΚ», έκανε λόγο για «ανακατανομή των ρόλων» μεταξύ των δελφίνων και ευχήθηκε «να βρει την περπατησιά της η παράταξη», προσθέτοντας, όμως, «εγώ δεν έχω να προσφέρω τίποτα» και «δεν με ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά της ΝΔ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο λόγος για τον οποίο προσέφερε τη συνεργασία του στον Κ. Καραμανλή ήταν επειδή «αυτό, το οποίο έρχεται, είναι πολύ χειρότερο από κείνο, που φεύγει κι οφείλαμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σ? αυτό». Πρόσθεσε δε, ότι θα ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε ακόμη ότι ήδη γνωρίζει περιπτώσεις «πρασινοφρουρών», που απειλούν, και «έρχονται με διάθεση ρεβανσισμού» και είπε πως θα αναλάβει προσωπικά να θέσει ανάχωμα σε κάθε δίωξη, που θα επιχειρηθεί.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι δεν θα έχει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ κι ευχήθηκε να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως επιθυμεί την απελευθέρωση της Β. Κύπρου και της Β. Ηπείρου και επεξήγησε τις αναφορές του περί «διεκδικήσεων», λέγοντας ότι δεν εννοεί «να διεκδικήσουμε με τα καριοφύλια, αλλά πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά».

Για την φορολόγηση της Εκκλησίας είπε πως, «ό,τι παράγει πλούτο, πρέπει να φορολογείται και η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk