Τα μάθατε τα νέα;

Τα κατάφερε! Ο κ. Ελ. Ζαγορίτης, με τη δήλωσή του «μαυρίστε όσους πλήγωσαν τη ΝΔ», έγινε το πρόσωπο της ημέρας. Και, παρ΄ ότι χιλιάδες εξαγριωμένοι «γαλάζιοι» ήταν (και παραμένουν) έτοιμοι να τον στήσουν στα δύο μέτρα και να πατήσουν τη σκανδάλη, εκείνος βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό City για να υπερασπιστεί τις… ριζοσπαστικές απόψεις του και να απολαύσει την ξαφνική δόξα του. Οπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αν κάποιος με έχει δυσαρεστήσει, με έχει ενοχλήσει, με έχει κάνει να θυμώσω ως ψηφοφόρος με τη συμπεριφορά του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσω την παράταξη.

Τα κατάφερε! Ο κ. Ελ. Ζαγορίτης, με τη δήλωσή του «μαυρίστε όσους πλήγωσαν τη ΝΔ», έγινε το πρόσωπο της ημέρας. Και, παρ΄ ότι χιλιάδες εξαγριωμένοι «γαλάζιοι» ήταν (και παραμένουν) έτοιμοι να τον στήσουν στα δύο μέτρα και να πατήσουν τη σκανδάλη, εκείνος βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό City για να υπερασπιστεί τις… ριζοσπαστικές απόψεις του και να απολαύσει την ξαφνική δόξα του. Οπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αν κάποιος με έχει δυσαρεστήσει, με έχει ενοχλήσει, με έχει κάνει να θυμώσω ως ψηφοφόρος με τη συμπεριφορά του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψηφίσω την παράταξη. Οτι δεν θα ψηφίσω τη ΝΔ, τον Κ. Καραμανλή. Δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσω κάτι άλλο». Αλλά σημαίνει ότι ως χαϊβάνι θα εξακολουθήσω να στηρίζω εκείνον που με πρόδωσε.

«Οχι», εξήγησε ο κ. Ζαγορίτης. Απλώς «θα αποδοκιμάσω αυτόν που με έχει ενοχλήσει με την προσωπική του συμπεριφορά. Αλλά όχι την παράταξη. Είναι πάρα πολύ απλό και αυτονόητο». Σε εμένα πάλι το απλό και αυτονόητο είναι ότι άρχισε να τα μαζεύει.

Εκείνος πάντως δηλώνει ότι εμμένει στην άποψη που εξέφρασε αρχικά, καθώς «είναι κοινός τόπος. Γίνονται λάθη, έτσι; Εκούσια ή ακούσια. Ηθελημένα ή αθέλητα. Με έχει ενοχλήσει κάποιος. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξω παράταξη; Οχι. Θα ψηφίσω τη ΝΔ, θα ψηφίσω τον κ. Καραμανλή και θα αποδοκιμάσω αυτόν που με έχει ενοχλήσει». Κοντολογίς, οι δυσαρεστημένοι «γαλάζιοι» το μόνο που μπορούν να κάνουν για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην οποία έφερε τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή είναι να ψηφίσουν Καραμανλή. Τι τραγικός μονόδρομος είναι αυτός;

Τον οποίο μονόδρομο ο κ. Ζαγορίτης εξακολουθεί να βλέπει σαν λεωφόρο πολλαπλών κατευθύνσεων. «Κάθε ψηφοφόρος έχει τη δική του προσέγγιση» λέει, και συνεχίζει: «Σε όλα τα κόμματα, σε όλα τα ψηφοδέλτια, μπορούν να υπάρχουν πρόσωπα τα οποία έχουν ενοχλήσει. Πάνω σε αυτή τη βάση, λοιπόν, το αυτονόητο είναι ότι δεν σε σταματάει το πρόσωπο. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι η παράταξη. Εγώ από μικρό παιδίείμαι στη ΝΔ. Πρώτα το συλλογικό και μετά το ατομικό. Πρώτο μας ενδιέφερε και με ενδιέφερε η παράταξη και ύστερα, δευτερευόντως, το προσωπικό ζήτημα». Η (εξαθλιωμένη, σήμερα) πατρίδα με ποια σειρά τους ενδιέφερε; ΄Η δεν…

Αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός μακριά από προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες προτάσσει το συμφέρον της πατρίδας. Για αυτό και στις πρόσφατες περιοδείες του σε Ρόδο και Μυτιλήνη ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Πώς αλλιώς μεταφράζεται αυτό αν όχι «Ψηφίστε οτιδήποτε, εκτός από εμένα»; Βεβαίως, με την ευκαιρία εξαπέλυσε και την καθιερωμένη επίθεσή του προς το ΠαΣοΚ (για να μη χαλάσει την παράδοση), κατηγορώντας τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Ενώ εκείνος, από τη στιγμή που έχει κάψει το χαρτί του, δεν χρειάζεται ούτε να το ανοίξει ούτε να το κλείσει. Ανετος!

Ο πιο άνετος από όλους, καθώς ξεκαθάρισε από την αρχή ότι αν τον ψηφίσουμε θα συνεχίσει να μας αλλάζει τα φώτα, οπότε υποσχέσεις δεν δίνει, ελπίδες δεν πουλάει- μόνο μιζέρια. Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοί του συνεχίζουν τον ευγενή ανταγωνισμό τους με σκοπό να μας πείσουν ότι καθείς εξ αυτών είναι ο πλέον κατάλληλος για να μπαζώσει τη «μαύρη τρύπα» που άνοιξε η διακυβέρνηση της ΝΔ στα σωθικά της χώρας. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας που συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια, για να τους υποσχεθεί στήριξη. Υπενθυμίζοντας ότι «μας περιμένουν δύσκολες μέρες». Για να μην ελπίζουν και πολλά…

Το δε ΚΚΕ αυτή τη φορά άφησε τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους στη μοίρα τους και τα έβαλε (όχι άδικα, για να λέμε και του κομμουνιστή το δίκιο) με τα διόδια: «Η νέα προκλητική αύξηση της μέσης τιμής τους με τη χιλιομετροχρέωση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό» δήλωσε και εξήγησε ποια είναι η σωστή απάντηση εκ μέρους του λαού: «Με την ψήφο του υπέρ του ΚΚΕ πρέπει να απαιτήσει κατάργηση όλων των διοδίων και να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ που παρέδωσαν μαζί τις εθνικές οδούς στους μεγαλοκατασκευαστές». Ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ για ακόμη πιο… ελεύθερους και αδέσμευτους δρόμους. Οταν όμως θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι τρύπες και οι λακκούβες στο οδόστρωμα, και δεν θα υπάρχουν πόροι (από τα διόδια) για επισκευές, ποιος θα τις μπαλώνει; Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα με άσφαλτο που θα φτιάχνει με τα χεράκια της;

(Πάλι θα με ψέλνει αύριο ο «Ριζοσπάστης»…)

Καθείς με τα άγχη του: με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη να αγωνιά για την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, καθώς και για τους εκλογικούς καταλόγους του Εμπορικού Ναυτικού. Αυτά τα θέματα έθεσε κατά τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Φλογαΐτη τονίζοντας:

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη νομιμότητα». Γιατί τώρα πού βρισκόμαστε; Αλήθεια πού βρισκόμαστε; Μήπως σε έναν κόσμο άνω κάτω, όπου όλα συνηγορούν να μας τρελάνουν; «Τουλάχιστον αν ζούσαμε από την ανάποδη/ να τα βλέπαμε όλα ίσια», που γράφει και ο Οδυσσέας Ελύτης στη «Μαρία Νεφέλη».

Μιας και μιλάμε για την κοινωνία του παραλογισμού και της απόγνωσης, για να μη νομίζετε ότι είναι προνόμιο ημών των Ελλήνων, σας έχω νέα από το εξωτερικό: Εικοστή τέταρτη αυτοκτονία μέσα σε 18 μήνες στη France Τelecom. Με τον αυτόχειρα να κατηγορεί την εταιρεία στο σημείωμα που άφησε για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Αυτά από την πολιτισμένη Γαλλία.

Από την πολιτισμένη Γαλλία και το θέμα με το οποίο σας αποχαιρετώ σήμερα.

Οπου ερευνητές διαπίστωσαν ότι το χαρακτηριστικό άρωμα της σαμπάνιας προκαλείται από χημικές ουσίες που απελευθερώνουν οι φυσαλίδες του ποτού. Για να μην έχετε απορίες κάθε βράδυ που πίνετε τη σαμπάνια σας…

Κύριε διευθυντά

Ενώ άπαντες οι υποψήφιοι βγαίνουν στα κανάλια για να εξηγήσουν «γιατί κατεβαίνω στις εκλογές» («για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό της χώρας» κτλ. κτλ.), ο δικηγόρος κ. Αλ. Κούγιας βγήκε για να εξηγήσει «γιατί δεν είμαι υποψήφιος στις εκλογές»- παρ΄ ότι, όπως αποκάλυψε, «μου είχαν κάνει πρόταση αρχικά τα δύο μεγάλα κόμματα και μετά και άλλα κόμματα». Για άλλη μία φορά γίνεται εμφανές ότι αν ορισμένοι επώνυμοι αποφεύγουν (ως πότε;) να δοκιμάσουν το μέλι της πολιτικής, όλοι, σχεδόν όλοι, έχουν κολλήσει στο μέλι της τηλεόρασης.

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk