Επιστολές προς ΤΟ ΒΗΜΑ

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004 ● Ε-mail: epistoles@tovima.gr Οι κκ. ΒασίληςΑλαΐσκας, γραμματέας ΝΕ Β΄ Πειραιά,και Ιωάννης Παυλάκης, γραμματέας ΤΟ ΠαΣοΚ Σαλαμίνας, μας απέστειλαν το παρακάτω κείμενο: Με αφορμή το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στον Μικροπολιτικό της εφημερίδας «Τα Νέα» στις 25.9.2009 αλλά και το σχόλιο του Βηματοδότη στις 27.9.2009, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι τόσο οι υπογράφοντες όσο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΠαΣοΚ Σαλαμίνας ήμασταν παρόντες στην εκδήλωση του Γρηγόρη Νιώτη στο κέντρο Flamingo στις 23.

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Η εκδήλωση Νιώτη στο κέντρο Flamingo
Οι κκ. ΒασίληςΑλαΐσκας, γραμματέας ΝΕ Β΄ Πειραιά,και Ιωάννης Παυλάκης, γραμματέας ΤΟ ΠαΣοΚ Σαλαμίνας, μας απέστειλαν το παρακάτω κείμενο:

Με αφορμή το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στον Μικροπολιτικό της εφημερίδας «Τα Νέα» στις 25.9.2009 αλλά και το σχόλιο του Βηματοδότη στις 27.9.2009, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι τόσο οι υπογράφοντες όσο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΠαΣοΚ Σαλαμίνας ήμασταν παρόντες στην εκδήλωση του Γρηγόρη Νιώτη στο κέντρο Flamingo στις 23.9.2009, μαζί με εκατοντάδες πολίτες της Σαλαμίνας. Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης ομιλίας του ο Γρηγόρης Νιώτης δεν έκανε καμία αναφορά ή πρόσκληση σε υπουργείο ή άλλο δημόσιο Οργανισμό. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η αλήθεια, η αξιοπιστία και η εγκυρότητα αποτελούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά των έγκριτων εφημερίδων του ομίλου σας. Για αυτόν τον λόγο και επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πληροφορίες που σας μεταφέρθηκαν είναι ανακριβείς και αναληθείς, ζητάμε να δημοσιευθεί η παρούσα επιστολή.

«Κλεπταποδόχοι;»
Ο κ. Νίκος Παπαδιονυσίου, μεταλλειολόγος και μεταλλουργός ΕΜΠ,από το Παλαιό Φάληρο της Αθήνας, γράφει:

Διαβάζουμε τελευταία για κάποιες «πολιτισμένες» χώρες της ΕΕ που αποτελούν φορολογικούς παραδείσους. Οχι γιατί δεν τις γνωρίζαμε αλλά γιατί με τη διεθνή κρίση τις θυμήθηκε και η Ενωση. Παρόμοιες χώρες αλλά και περιοχές, υπό την προστασία Μεγάλων Δυνάμεων ή όχι, υπάρχουν στην Ασία αλλά και στην αμερικανική ήπειρο. Ολες αυτές οι χώρες ευημερούν εκμεταλλευόμενες και το αφορολόγητο χρήμα, πράξη εγκληματική, που κρύβουν στις τράπεζές τους φοροκλέπτες από άλλες χώρες. Μπορεί να τις χαρακτηρίσει κανείς χώρες κλεπταποδόχους; Και σε αυτή την περίπτωση για ποιον λόγο δεν καταγγέλλονται για κλεπταποδοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Μήπως αυτό βολεύει πάρα πολλούς φοροκλέπτες σε όλη την Ενωση; Μήπως η τοποθέτησή μου είναι λάθος ή υπερβολική; Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος ειδήμων, παρακαλώ; Η μόνη ανάλογη δράση που τελευταία αναλήφθηκε ήταν αυτή με κάποια άγνωστα για μας τους ασήμαντους πολίτες της Ενωσης αποτελέσματα από τις ΗΠΑ κατά ευρωπαϊκής εκτός της Ενωσης χώρας. Μήπως στο πλαίσιο συμφωνιών που υπέγραψαν ενεργοποιήθηκε και η σύλληψη για παράδοση στην πρώτη χώρα του γνωστού σκηνοθέτη ο οποίος για χρόνια πηγαινοερχόταν προς τη δεύτερη χωρίς συνέπειες;

Νησιά και συγκοινωνίες
Ο κ. Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου, πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, γράφει:

Χρειάζεται επαναχάραξη όλων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Δημιουργία γραμμών με συνδυασμό μεταφορικών μέσων, π.χ. από Κέρκυρα να πηγαίνει κανείς ως Λήμνο και Σαμοθράκη, πλοία-υδροπλάνα, γραμμές κορμού, ενδονομαρχιακές. Δημιουργία κοινού φορέα διαχείρισης των συγκοινωνιών. Επικουρικές συμπληρωματικές μεταφορές, συνδυασμός πλοίων, υδροπλάνων, ελικοπτέρων κτλ. Πραγματικές ενισχύσεις και υποστήριξη στα συγκοινωνιακά μέσα. Ορισμός ως νησιών δημοσίου συμφέροντος όλων των ελληνικών νησιών με μόνιμο πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Στις γραμμές δημόσιου συμφέροντος εξασφάλιση όρων για φθηνό, ασφαλές, γρήγορο και τακτικό μεταφορικό μέσον.

Αφίσες
Ο κ. Γρ. Μακρυνιώτης, από τη Βούλα της Αθήνας, γράφει:

Και πάλι οι αφίσες. Και αναρωτιέμαι: Ηταν ανάγκη; Είδαμε και μάλιστα κατά κόρον τους αρχηγούς όλων των κομμάτων από τηλεοράσεως και τους διαβάσαμε σε όλες τις εφημερίδες. Μήπως οι αφίσες ήταν περιττές; Γιατί, σύμφωνα με κάποιους σοβαρούς προϋπολογισμούς, τα έξοδά τους (εκτυπώσεις- αναρτήσεις- φόροι) αγγίζουν το κτίσιμο μιας πτέρυγας νοσοκομείου.

Μαγδαληνές
Ο κ. Ανδρέας Σπ. Κραββαρίτης, καρδιολόγος, από του Ζωγράφου της Αθήνας, γράφει:

Κάποιοι αγωνίζονται να πείσουν για ό,τι δεν κατάφεραν πεντέμισι χρόνια τώρα. Δεν είχαν αντιληφθεί, φαίνεται, ότι αυτοί κυβερνούσαν. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα εξιλέωσης μια και τώρα κατάλαβαν ότι «τους πληγώσαμε, τους απογοητεύσαμε» (τους ψηφοφόρους τους). Είναι αργά για μετανοούσες Μαγδαληνές. Είχαν επαγγελθεί την επανίδρυση του κράτους και πέτυχαν την αποσύνθεση. Διέλυσαν το ΣΔΟΕ, την Αντιτρομοκρατική, το ΕΣΥ… και εισπράττουμε το αποτέλεσμα. Σημαία τους η «σεμνότητα και η ταπεινότητα» και ιδροκόπησαν για τη διαφθορά και την αλαζονεία. Ζαχόπουλοι, υποκλοπές, κουμπάροι, τοξικά ομόλογα, Siemens κτλ. είναι λίγα από τα κατορθώματά τους. Διατείνονται ότι παρέλαβαν μεγάλο δημόσιο χρέος. Και δεν λένε ότι αντί να το μειώσουν το διόγκωσαν. Στις 5 Οκτωβρίου ξεκινάει μια καινούργια περίοδος. Η ανόρθωση απαιτεί ηράκλειες προσπάθειες. Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα οικονομικό. Είναι επίσης πρόβλημα αξιοπιστίας και γοήτρου της χώρας στον διεθνή χώρο, αξιοσύνης του πολιτικού κόσμου στα μάτια του λαού, ανθρώπινης συμπεριφοράς των διαφόρων υπηρεσιών απέναντι στους πολίτες, αξιοκρατίας και δικαιότερης κατανομής του εθνικού προϊόντος όσο και ανάπτυξης κλίματος ασφαλείας και σιγουριάς στον πολίτη, αναβάθμισης των πανεπιστημίων, των υπηρεσιών υγείας κτλ.

Ιανός
Ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Μάλλιος, καρδιολόγος από την Αθήνα, γράφει:

Είναι δυνατόν «κάποιος» να ξιφουλκεί υπέρ της μακροημέρευσης της λειτουργίας ενός κρατικού θεσμού και συγχρόνως να πλουτίζει εργαζόμενος στον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα; Δυστυχώς παρ΄ ημίν είναι! Αν αυτός ο «κάποιος» εκλεγεί Εθνοπατέρας, αλήθεια τι θα πράξει κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας; Δεν θέλω ούτε καν να το σκέπτομαι. Η διπροσωπία σε όλο το μεγαλείο της. Πρόκειται αναμφίβολα για τη σύγχρονη έκδοση του Ιανού. Αυτός ο «κάποιος» θα ψηφιστεί ως… Ομπάμα, αλλά θα φανερωθεί (αν εκλεγεί) ως… Μπους! Μήπως οι υπεύθυνοι των πολιτικών μας κομμάτων θα έπρεπε να είναι αρκετά προσεκτικοί στην εκλογή των υποψηφίων τους; Βουλευτές μάς καλούν να εκλέξουμε και όχι… βολευτές. Εξάλλου μη λησμονούν ότι η διπροσωπία μόνο πρόσκαιρο όφελος προσφέρει και ότι είναι η βασική αιτία όλων των «κακών» με τα οποία επαίρονται ότι θα κονταροχτυπηθούν!

Πεταμένα λεφτά
Ο κ. Αγγελος Οικονομίδης, από την Κηφισιά της Αθήνας, γράφει:

Ενα μεγάλο μέρος του εθνικού εισοδήματος σπαταλάται σε εξοπλισμούς και αυτό προς μεγάλη ικανοποίηση ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Η μόνη απειλή για την πατρίδα μας είναι η Τουρκία και αυτή σήμερα θεωρητικώς. Από κανέναν άλλον δεν κινδυνεύουμε καθ΄ ότι είμαστε και μέλος της ΕΕ. Μα αν είναι μόνο για την Τουρκία είναι τελείως πεταμένα λεφτά! Να φταρνιστεί η Τουρκία, η Ελλάδα θα πάθει πνευμονία. Και μη νομισθεί ότι αυτά τα λέω από φόβο και ηττοπάθεια- απλώς βλέπω την πραγματικότητα. Αλλοι λόγοι την κρατούν και δεν φθάνει στη Λάρισα σε 24 ώρες, όχι ο δικός μας εξοπλισμός. Οπου μπορούσε να το κάνει το έχει ήδη κάνει. Κατέλαβε τη μισή Κύπρο χωρίς να ακουσθεί τσιμουδιά από όλον τον πλανήτη. Εδιωξε μέσα σε 24 ώρες όλο το ελληνικό στοιχείο καταληστέψασα τις τεράστιες περιουσίες του χωρίς να ακουσθεί ούτε λέξη. Γιατί λοιπόν να ξοδεύουμε τεράστια ποσά του προϋπολογισμού μας για εξοπλισμούς με συνεχείς εκσυγχρονισμούς χωρίς ουσιαστικούς λόγους και δεν τα ξοδεύουμε για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και του λαού μας;

Απαγγελίες
Ο κ. Κώστας Ροδιάς, από την Αργυρούπολη της Αθήνας, γράφει:

Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια; Σε δέκα χρόνια, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει! Ζει ακόμη! Και γιατί άλλωστε; Δεν έχει να φάει; Ο Πρωθυπουργός μας μείωσε, έτι περαιτέρω, τον νομιζόμενο χρόνο της λήθης, σε 4 και σε 2 χρόνια. Οχι όλοι, αλλά ο κόσμος ξεχνάει. Ποιος θυμάται πια ότι όσα διακήρυξε το 2004 ήταν τα ίδια με όσα είπε το 2007, και όσα διακήρυξε πρόσφατα (με υπευθυνότητα!) ήταν από το ίδιο κείμενο του 2007 και του 2004; Σημασία όμως δεν έχει τι είπε. Σημασία και αξία έχει πώς τα είπε. Σημασία έχει η απαγγελία! Και στην απαγγελία ο κ. Καραμανλής ήταν ως προχθές και για 10 χρόνια ο καταλληλότερος! Ψηφίζουμε καταλληλότερο. Ψηφίζουμε απαγγελία!

Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα 115 28 ● Τηλ.: 211-365.7000 ● Fax: 211-365.8004

● Ε-mail: epistoles@tovima.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk