«Πέρασαν δακτυλίδια» ο ΟΠΑΠ και το δίκτυο των 5.000 πρακτόρων

Επειτα από οκτώ μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των ατομικών συμβάσεων μεταξύ του ΟΠΑΠ και των περίπου 5.000 πρακτόρων, βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ εξασφαλίζει την αποκλειστική συνεργασία του δικτύου και οι πράκτορες με τις οικογένειές τους «δένονται» με μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας. Με την υπογραφή της σύμβασης δίνεται οριστικό τέλος σε μια εκκρεμότητα 50 ετών ως προς τη σχέση της ΟΠΑΠ ΑΕ με το δίκτυο των πρακτορείων της, το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα.

Επειτα από οκτώ μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των ατομικών συμβάσεων μεταξύ του ΟΠΑΠ και των περίπου 5.000 πρακτόρων, βάσει της οποίας ο ΟΠΑΠ εξασφαλίζει την αποκλειστική συνεργασία του δικτύου και οι πράκτορες με τις οικογένειές τους «δένονται» με μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.

Με την υπογραφή της σύμβασης δίνεται οριστικό τέλος σε μια εκκρεμότητα 50 ετών ως προς τη σχέση της ΟΠΑΠ ΑΕ με το δίκτυο των πρακτορείων της, το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα.

Ο γάμος των πρακτόρων με τον ΟΠΑΠ θωρακίζει τον οργανισμό σε περίπτωση απελευθέρωσης της αγοράς, αφού σε μια τέτοια περίπτωση τους πράκτορες μπορεί να προσεταιριζόταν μια άλλη, ξένη λοταρία, ενώ με τη σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας ο ΟΠΑΠ έχει εξασφαλίσει το δικό του δίκτυο.

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ στη σύμβαση θέτει ένα αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά τις υποχρεώσεις των πρακτόρων, που αφορούν μεταξύ άλλων την εκπαίδευση του προσωπικού, την αντιμετώπιση του παιδικού στοιχηματισμού και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στη σύμβαση προβλέπονται και κυρώσεις σε όποια πρακτορεία μένουν για μεγάλο διάστημα κλειστά. Από την πλευρά τους, οι πράκτορες διεκδίκησαν και πέτυχαν κληρονομικό δικαίωμα μεταβίβασης των αδειών. Επίσης, ο ΟΠΑΠ δεσμεύτηκε να μην ανοίξει δικά του πρακτορεία, ενώ θα εκδίδει άδειες μόνο με δημογραφικά κριτήρια.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες, η ΟΠΑΠ ΑΕ θα αποστείλει το κείμενο της σύμβασης σε κάθε πράκτορα προσωπικά προς υπογραφή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ: «Η υπογραφή της σύμβασης αποτελούσε για εμάς έναν βασικό στόχο, ο οποίος επετεύχθη με τους καλύτερους όρους, τόσο για την ΟΠΑΠ ΑΕ όσο και για τους πράκτορες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς οι αρχικοί στόχοι που θέσαμε (πράκτορες, εσωτερική αναδιοργάνωση, τεχνολογική υποδομή, ανανέωση παιχνιδιών και διαφάνεια στις διαδικασίες οικονομικών ενισχύσεων και χορηγιών), αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της εταιρείας, έχουν πλέον επιτευχθεί στο σύνολό τους».

«Η ιστορική στιγμή υπογραφής της σύμβασης ΟΠΑΠ – πρακτόρωνείναι ημέρα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του δικτύου των πρακτορείων. Η ΟΠΑΠ δένεται με το δίκτυό της και εμείς νιώθουμε την ασφάλεια της συνεργασίας με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση. Με ανταγωνιστικά προϊόντα θα πάρουμε πίσω τη μερίδα των ιντερνετικών και των άλλων παρανόμων, που αναπτύσσονται σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, της ΟΠΑΠ και του κλάδου μας », δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) κ. Κ. Τοπτσίδης .

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk