Επιτυχής έκδοση ομολογιών από την Εθνική

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση καλυμμένων ομολογιών από την Εθνική Τράπεζα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με την προσφορά τίτλων να υπερκαλύπτεται κατά τέσσερις φορές από τους θεσμικούς επενδυτές. Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπήρξε για τα ομόλογα της ελληνικής τράπεζας είναι το γεγονός ότι το βιβλίο προσφορών έκλεισε μόλις μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμά του. Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της τράπεζας επισημαίνουν ότι η ευκολία άντλησης κεφαλαίων αποτυπώνει …

Επιτυχής έκδοση ομολογιών από την Εθνική | tovima.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση καλυμμένων ομολογιών από την Εθνική Τράπεζα, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με την προσφορά τίτλων να υπερκαλύπτεται κατά τέσσερις φορές από τους θεσμικούς επενδυτές. Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος που υπήρξε για τα ομόλογα της ελληνικής τράπεζας είναι το γεγονός ότι το βιβλίο προσφορών έκλεισε μόλις μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμά του.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της τράπεζας επισημαίνουν ότι η ευκολία άντλησης κεφαλαίων αποτυπώνει μια ραγδαία μεταβολή των συνθηκών στις διεθνείς αγορές, με τα θεσμικά χαρτοφυλάκια να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε εταιρείες με υγιή θεμελιώδη μεγέθη. Δεν είναι τυχαίο ότι το spread του ομολόγου διαμορφώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 0,90% και η διάρκειά του στα επτά έτη, όταν πριν από λίγους μήνες το Ελληνικό Δημόσιο είχε δανειστεί με τριπλάσιο κόστος, εκδίδοντας ομόλογα τριετίας. «Πλέον έχει εμπεδωθεί κλίμα εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές χρήματος και τα θεσμικά χαρτοφυλάκια είναι διατεθειμένα να αναλάβουν το ρίσκο να δανείσουν καλές επιχειρήσεις ακόμη και από την ελληνική οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά αναλυτής.

Η συντριπτική πλειονότητα των ομολογιών της ΕΘνικής Τράπεζας, ποσοστό γύρω στο 90%, κατευθύνθηκε στο εξωτερικό. Στις πρώτες θέσεις των αγοραστών βρέθηκαν γερμανικά funds που απέκτησαν το 45% της έκδοσης και ακολούθησαν χαρτοφυλάκια από την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk